Yori Swart
za 17
mrt

Yori Swart

Nieuwe sound en stijl

Entree:

€10 *

Zaal open:

20:30

Aanvang:

20:00

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Yori Swart

Nieuwe sound en stijl

Singer-songwriter Yori Swart (27) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Haar markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt in een bijzondere finger-picking stijl, is ronduit opmerkelijk en virtuoos te noemen. Januari 2012 maakt Yori indruk op het Noorderslag Festival, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. Het gevolg; ‘Serious Talent’, ‘Album van de Week’, de single ‘I Say Nothing’ op de playlist van 3FM, een enorme hoeveelheid pers en een groot aantal optredens op de Nederlandse radio en televisie.

Ondanks haar nog jonge leeftijd heeft Yori Swart al een paar honderd shows op haar naam staan, zowel solo als met haar band. Zo tourt ze uitgebreid door Nederland en heeft ook optredens op zomerfestivals als Oerol, Paaspop en Lowlands. Ze speelt in Engeland, Marokko en Denemarken, Amerika en is een van de headliners van het European Music Festival in Vietnam alvorens in Nederland als voorprogramma op te treden voor o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.

In maart 2013 volgde haar EP ‘Weigh In Weigh Out’. Na een tour in Nederland en Engeland vertrok Yori begin 2014 naar de Verenigde Staten voor schrijf- en opnamesessies en nam ze de EP ‘Golden Ticket’ op die verscheen in september 2014. Vanaf 2015 werkte Yori aan haar tweede langverwachte studioalbum, getiteld ‘September’. Ook voor het schrijven van de liedjes op dit nieuwe album zocht Yori de samenwerking met gelijkgestemden zo als de Amerikaanse Lori Lieberman.

Het album ‘September’ gaat over oogsten en nieuwe mogelijkheden. September is een spannende maand, nog vol in de warme zon maar reeds kijkend naar de donkere lucht in de verte die winter heet. Precies zo voelt ook de spanning op dit werkelijk bijzondere album. ‘September’ bevat 10 volwaardige popsongs van een uitzonderlijk hoog niveau waarbij Yori ook alle gitaarpartijen voor haar rekening neemt. Het album verscheen op 29 september 2017. In het voorjaar van 2018 volgt een nieuwe club tour door Nederland en staat ze op 17 maart in FLUOR!
 

 

tickets