Wintersun (FIN) + Support
za 3
nov
Sold
out

Wintersun (FIN) + Support

Finse melodieuze deathmetal

Entree:

€ 25,00 *

Zaal open:

19:00

Aanvang:

19:30

Locatie:

Zaal

FacebookEvent op Facebook

Wintersun (FIN) + Support

Finse melodieuze deathmetal

Na de succesvolle Wintersun by Request shows in eigen land komt de Finse melodieuze deathmetalband naar FLUOR! In 1996 werd de band opgericht door Jari Mäenpää. Hij nam in z'n eentje het album Wintersun op, nadat hij Kai "the grinder" Hahto had gevraagd de drums voor zijn rekening te nemen. In 2004 kwam het eerste album uit getiteld Wintersun. Inmiddels heeft de vierkoppige band uit Helsinki drie albums op haar naam staan. Op zaterdag 3 november komt de band voor een eenmalige Nederlandse show naar Amersfoort. Extra leuk: de band roept haar fans op om input te geven voor de setlist. Stem via het facebookevent op jouw favoriete nummers en hoor ze terug tijdens hun optreden in FLUOR!

Darkest Horizon (DE)
Darkest Horizon neemt je mee in een massief, tijdloos, donker maar prachtig universum. De muziek, vooral van het in 2014 verschenen album ‘The Grand Continuum’, is niet makkelijk in een hokje te stoppen. Dat is waarom ieder nummer uniek is en niet te vergelijken met elkaar. De inspiratie voor de muziek komt vooral uit epische melodische death metal.

Vetrar Draugurinn
Uit de as van The Saturine herrijst een nieuw collectief van muzikanten. Ventrar Draugurinn (IJslands voor de winter geesten) is de uitlaatklep voor gitarist Eric Hazebroek, die zichzelf hiervoor heeft omringt met muzikanten die hij vertrouwt en respecteert. Het doel van deze creatie is eerlijke en mooie muziek. Zonder daarbij tegen gehouden te worden door verwachtingen vanuit een publiek of aan genres gevonden te zijn. De hoofdingrediënten van de muziek zijn melancholie en een snufje duisternis.

Timetable:
19:00 Deuren open
19:15 - 19:45 Vetrar Draugurinn
20:00 - 20:30 Darkest Horizon
20:45 - Wintersun
Verwachtte eindtijd concert 22:15

Fysieke tickets zijn ook bij Velvet Store in Amersfoort te koop!

Ook leuk...