Voorhoede #4: Komodo, DJHAGY & Silhouettes
do 21
dec

Voorhoede #4: Komodo, DJHAGY & Silhouettes

New Music Platform

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

Voorhoede #4: Komodo, DJHAGY & Silhouettes

New Music Platform

Nieuwe conceptavond in FLUOR om nieuwe en opkomende acts te ontdekken. Ontdek hier de nieuwste bandjes voordat ze groot worden!

Komodo
Komodo is niet vast te pinnen op de muzikale wereldkaart. In hun psychedelische rock-’n-roll zitten stijlen van over de hele wereld verweven: woestijnblues, surfrock, 60’s pop, hiphop, rumba en Indiase raga. Alles met een weelderige meerstemmigheid, niet-westerse ritmes en klanken en onverwachte instrumenten. Muziek van Komodo is gruizig en vreemd, maar ook catchy en uiterst dansbaar.

DJHAGY
Anders dan de naam doet vermoeden is het een driekoppige band, vallend onder het genre shoegazepop/dreampop. Ze traden o.a. op tijdens Le Mini Who?, Eurosonic ‘17, in de Tolhuistuin, stonden in de top 10 Indie Charts en brengen in december hun nieuwe single uit. Ook verschenen ze op de compilatie Vinyl van The Lullabye Factory, een analoge studio uit Amsterdam, tezamen met o.a bands als JAGD, Dakota & Money & The Man; Deze werd 19 mei 2017 gereleased. "DJHAGY, a band, not as you'd expect a DJ, with a mellow groove and a soothing baritone voice. Think of bands like Wild Nothing, Slowdive and Föllakzoid." 

Silhouettes
Dromerige indiepop met een rauw randje, is de beste omschrijving voor de muziek van Silhouettes. 
Met een stevige ondergrond van bas en drums komen ruimtelijke, sferische gitaarpartijen goed naar voren. In combinatie met warme vocalen creeërt dit een dromerige sfeer. Pakkende melodieën houden het geheel goed bij elkaar, en met hier en daar flink wat power vormt Silhouettes als band een mix van rock en pop, met hier en daar psychedelische en filmische elementen.

Ook leuk...