VOORHOEDE #1: Luwten, Lookapony en Nachtdienst
do 12
jan

VOORHOEDE #1: Luwten, Lookapony en Nachtdienst

New music platform | Eurosonic Noorderslag editie

Entree:

€ 3,50 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

VOORHOEDE #1: Luwten, Lookapony en Nachtdienst

New music platform | Eurosonic Noorderslag editie

Nieuwe conceptavond in FLUOR om nieuwe en opkomende acts te ontdekken. Ontdek hier de nieuwste bandjes voor een klein prijsje voordat ze groot worden!
Deze editie staat speciaal het teken van Eurosonic/Noorderslag dat op zaterdag 18 januari plaatsvindt in Groningen. De bands die vanavond spelen zijn uitgenodigd op dit jaarlijkse prestigiueze showcase festival waar de nieuwe lichting van Nederlands talent wordt gepresenteerd aan de Europese markt.

LUWTEN is de groep rondom liedschrijver Tessa Douwstra. Ze maakt eigenzinnige folkliedjes met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Het zelfgetitelde debuutalbum verschijnt in het voorjaar van 2017. Glasheldere composities worden doorweeft met onverwachte geluiden. Door de kieren hoor je een verwrongen belletje, een vocoder, een opdoemend ruisje of een klank die je niet direct thuis kunt brengen. Douwstra lijkt een antenne te hebben voor zowel zorgvuldig geconstrueerde popliedjes als voor toeval en improvisatie.

LUWTEN debuteert op Grasnapolsky 2016 en verzorgt aansluitend het vaste voorprogramma voor Eefje de Visser in Nederland en België.Lookapony
De “trashy garage rascals” genaamd Lookapony brengen niets anders dan energieke melodieën, een goede oude rock 'n roll vibe en een hoge dosis 'We geven geen fuck'. Ze speelden meer dan honderd shows en deelde het podium met Kosmonauten, Audacity, Drenge en Parket Courts en meer. Na het verschijnen op een Burger Records compilatie mixtape eerder dit jaar, zijn ze van plan om een ​​full-length release in de nabije toekomst. Voor nu kunnen de dancemoves voorbereid worden tijdens het luisteren naar hun nieuwste single “You Will Die”.De Nachtdienst
Hun ongewone mix van rauwe, jazz/ hiphop gecombineerd met absurde maar betekenisvolle Nederlandse teksten resulteert in een “mind blowing” sensatie. Net als een reis naar een comfortabele nachtmerrie, neemt De Nachtdienst je mee naar een stormachtige wereld zonder regels, tot in de vroege ochtend!


Tijdschema:
LUWTEN 20:30-21:15
Lookapony 21:45-22:30
De Nachtdienst. 23:00-23:45

Ook leuk...

tickets