Thijs Boontjes Dans- en Showorkest + AAPNOOTMIES
vr 18
mrt

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest + AAPNOOTMIES

Rockband van het funky soort

Entree:

gratis

Aanvang:

20:00

Locatie:

Café

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest + AAPNOOTMIES

Rockband van het funky soort

Bandnaam en songtitel roepen allerlei asociaties op, maar zelden heeft schijn zo bedrogen. Thijs Boontjes Dans- en Showorkest heeft namelijk niets met violen en trompetten te maken, het is een rockband van het funky soort!

Wat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest boven het maaiveld doet uitsteken is de voertaal, dat is namelijk hun moerstaal. Vergelijken is moeilijk, want zo’n orkest als dat van Thijs Boontjes hadden we nog niet, maar stel je iets voor als een kruising tussen Sven Hammond Soul en Bram Vermeulen.

In een nabij verleden was Boontjes toetsenist van King Jack uit Noord Holland, dat door Anouk werd ingelijfd als backing band. Om de één of andere reden heeft King Jack dat avontuur niet overleefd. De splitsing heeft echter twee veelbelovende nieuwe bands opgeleverd: Indian Askin en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest. Van de laatste is nu een EP uit met 3 songs, die doen verlangen naar meer. We hopen dan ook dat als Thijs Boontjes Dans- en Showorkest een grap is, het een serieuze grap is en het niet bij die drie liedjes blijft. (Flip van der Enden, Pinguin Radio)


AAPNOOTMIES is ontstaan in het achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij twee jaar lang heeft geleefd als kluizenaar om de liedjes in haar hoofd via het beeldscherm vast te kunnen leggen in demo’s.
De zoektocht naar sound, tekst en gevoel heeft zich ontwikkeld in mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, synths, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden in kan creëren. Al die tegenstrijdigheden die gepaard door de liedjes lopen maken AAPNOOTMIES. Nederlandse indiepop, een band waar je nieuwsgierig van wordt. Het debuutalbum van AAPNOOTMIES zal in het voorjaar verschijnen.

Combiticket
FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €17,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk 3-gangen keuze menu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.