THE VELVET UNDERGROUND & NICO 50 JAAR-TOUR!
za 4
nov

THE VELVET UNDERGROUND & NICO 50 JAAR-TOUR!

Entree:

€ 16,00 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

THE VELVET UNDERGROUND & NICO 50 JAAR-TOUR!

50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met The Velvet Underground & Nico, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Vanavond wordt deze plaat integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit:

Carol van Dyk (Bettie Serveert)
Maurits Westerik (Bewilder)
Henk Koorn (Hallo Venray)
Jerry Hormone
The Tambles

Ten tijde van de release was het album maar weinig succesvol, maar groeide toch uit tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden, met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock-’n-roll en avant-garde elkaar afwisselden. Het is een plaat die met haar rauwe, unieke sound het verloop van de muziekgeschiedenis veranderde en artiesten uit diverse generaties (nog steeds!) inspireerde, zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het is het vinyl-album dat de meeste muziekliefhebbers kapotgedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan. Met deze tour vieren we The Velvet Underground & Nico!

Niet voor niets noemde Peter Bruyn ((pop)journalist en schrijver voor o.a. het Parool) zijn boek over dat legendarische rockalbum De Plaat die Rock Volwassen Maakte. In ruim driehonderd pagina’s beschrijft hij niet alleen hoe de hoofdrolspelers Lou Reed, John Cale en Nico met hun totaal uiteenlopende karakters een bijna explosieve chemische reactie aangingen, met popartkunstenaar Andy Warhol als katalysator en Moe Tucker en Sterling Morrison als stabiliserende factoren.

Als inleiding bij de integrale uitvoering van The Velvet Underground & Nico vertelt Peter Bruyn over de achtergronden van die plaat. Met veel bijzondere clipjes, foto’s, muziekfragmenten die nog veel extremer zijn dan op de plaat en andere wetenswaardigheden.

Voorverkoopticket: € 16,00 (ex. servicekosten)
Deurticket: € 17,50

tickets