The Red Devils (USA)
vr 2
jun

The Red Devils (USA)

Legendarische bluesrockers na 25 jaar terug

Entree:

€ 20 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

The Red Devils (USA)

Legendarische bluesrockers na 25 jaar terug

Exact 25 jaar na het uitkomen van het legendarische blues album King King gaan de ‘original members‘ van The Red Devils weer toeren. Gitarist Paul ‘The Kid’ Size, bassist Jonny Ray Bartel en drummer Bill Bateman staan 2 juni op de planken van FLUOR met gitarist Mike Flanigin. Op mondharmonica en zang zal Big Pete de rol van wijlen Lester Butler op zich nemen. De legendarische Red Devils-frontman Lester Butler stierf in 1998 op 38 jarige leeftijd aan een overdosis. Hij was een van de meest invloedrijke mondharmonicaspelers van de laatste decennia. Zijn prominente plaats wordt anno 2017 in volle glorie overgenomen door Pieter van der Pluijm, ook bekend als Big Pete.

Het bejubelde blues album King King van The Red Devils was in 1992 een sensatie en maakte de band in een klap wereldberoemd. Ook Mick Jagger was een groot fan en dook meteen met de band de studio in en ook Johnny Cash liet zich door The Red Devils begeleiden. The Red Devils speelden in 1993 nog op Pinkpop en deden in juni 1993 hun laatste optreden in de King King club. In 1994 werd de groep officieus ontbonden, maar nu, 25 jaar later, zijn The Red Devils terug voor een nieuwe serie optredens waarbij ze natuurlijk ook FLUOR aandoen!

De support van deze avond is Hoodoo Monks. Dit gezelschap uit Brabant noemt zichzelf de 'ratpack' van de blues. Met hun fanatieke real time bluesmusic bezweerde de band inmiddels festivals als Lowlands Pre-party, Culemborg Blues, Wilhelmina Bluesplein en Bibberblues. De energie knalt van het podium!

Voorverkoopticket: € 20,00 (ex. servicekosten)
Deurticket: € 21,50

tickets