Great Lake Swimmers (CAN) + Kim Janssen
vr 30
nov

Great Lake Swimmers (CAN) + Kim Janssen

Indie double bill

Entree:

€14 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Great Lake Swimmers (CAN) + Kim Janssen

Indie double bill

GREAT LAKE SWIMMERS
Great Lake Swimmers bestaat dit jaar alweer 15 jaar. In die tijd heeft de band, onder leiding van singer-songwriter Tony Dekker, zeven albums, meerdere EPs en live uitvoeringen uitgebracht. Terwijl de indie folk band de wereld over trekt, is de band door het Canadese netwerk CBC al uitgeroepen tot nationale schat. Het is dan ook niet gek dat de band twee keer is genomineerd voor een Juno Award (de Canadese Grammy’s).

Op het laatste album ‘The Waves, The Wake’ hebben ze de akoestische gitaar ingeruild voor nieuwe instrumenten zoals een harp, luit, orgel en conga’s. Door samen te werken met veel verschillende muzikanten weet de band zichzelf te vernieuwen, zonder zijn vertrouwde eigen sound kwijt te raken. Het geheel klinkt als een logisch vervolg op de vorige platen.  

KIM JANSSEN
Kim Janssen is geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië, waardoor hij het grootste deel van zijn jeugd doorbracht in Bangkok en Phnom Penh en zijn tienerjaren in Kathmandu.

Zijn muziek mengt glanzende synths met grootse, orkestrale arrangementen en heeft als rode draad Kim's stem - op het ene moment laag neuriënd als Bill Callahan, op het een andere een hoge falsetto. Strijkers en blazers omringen rustige ballades en uitbarstingen van maximalistische pop, terwijl Kim herinneringen van Loi Krathong, aardbevingen en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen, verjaardagsfeestjes en Chinese restaurants.

Fysieke tickets zijn ook bij Velvet Store in Amersfoort te koop! Deze show wordt mede-gepresenteerd door The Daily Indie.

Ook leuk...

tickets