The Fatal Flowers
vr 7
jun
Sold
out

The Fatal Flowers

Een gitaarrevival hangt ons boven het hoofd!

Entree:

€ 27,50 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

21:00

Locatie:

Zaal

FacebookEvent op Facebook

The Fatal Flowers

Een gitaarrevival hangt ons boven het hoofd!

‘When Hell freezes over’, zeggen de Amerikanen bij onmogelijk geachte wensdromen over reünies van favoriete bands uit het verleden. Alleen als de hel bevriest, gaat het gebeuren. Dat mag zo geweest zijn bij The Eagles, maar bepaald niet bij de legendarische Amsterdamse gitaarrockband Fatal Flowers. Die hadden na bijna 30 jaar slechts wat licht aandringen nodig voor hun nooit meer verwachte reünie.

The Fatal Flowers – vaak ook geschreven zonder lidwoord – behoorden van midden tot en met eind jaren tachtig tot de protagonisten van de Amsterdamse ‘gitaarschool’, door sommigen wel de Amsterdamse ‘gitaarmaffia’ werd genoemd. Direct na de doombands uit de eerste helft van dat decennium grepen ze terug op de kracht van opbeurende melodieuze rocksongs, met invloeden uit de tegelijkertijd lopende Paisley Underground, maar ook uit de ‘70s New Yorkse punk- en new wave-scene en de Engelse pubrock.

De band was ambitieus, werkte er met een voor die tijd ondenkbaar arbeidsethos aan en nam platen op in het buitenland met beroemde producers als Craig Leon (Blondie), Vic Maile (Dr. Feelgood en Motörhead) en Bowie- gitarist Mick Ronson. Met laatstgenoemde zelfs tweemaal. Ze stonden in 1987 op Pinkpop, in de tijd dat maar een Nederlandse band per jaar dat mocht. Ze sleepten een zilveren harp en twee Edisons in de wacht ver voor de tijd van de wildgroei aan (sub)categorieën. Toch gaven ze er de brui aan in 1990, het jaar waarin ze zelfs in het vermaarde ZDF-programma Rockpallast stonden. Hun livereputatie was sowieso gigantisch. Met recht een legende.

Dit jaar zijn ‘De Flowers’ terug, en gaan in juni op een uitgebreide reünietoer, met de kick-off op Dauwpop in Hellendoorn op 30 mei, en op 7 juni in FLUOR. Een gitaarrevival hangt ons boven het hoofd.

De kaarten voor The Fatal Flowers gaan zaterdag 19 januari om 10.00 uur in de voorverkoop.

Ook leuk...