Salon d'Electrique: PSYCHE, VENIN CARMIN, CREVER
za 21
mei

Salon d'Electrique: PSYCHE, VENIN CARMIN, CREVER

Electronische Avantgarde met een saus van dansbare synth-pop

Entree:

€ 10 *

Aanvang:

20:15

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Salon d'Electrique: PSYCHE, VENIN CARMIN, CREVER

Electronische Avantgarde met een saus van dansbare synth-pop

De twee Amersfoortse muziekinitiatieven Seja Records en De Werkplaats hebben de handen ineen geslagen en presenteren vanavond drie heel bijzondere acts. Het is dansbaar, het is rauw en industrieel, het is minimalistisch, het is noise en het is ook nog eens heel lekker om naar te kijken. Drie bands: PSYCHE uit Canada/Duitsland, VENIN CARMIN uit La Douce France en CREVER uit Nederland vullen het podium in het FLUOR Café.

PSYCHE:
De twee broers Darrin en Stephen Huss begonnen in 1982 in Edmonton, Alberta, Canada met hun toentertijd zeer ongebruikelijke en nog niet eerder gehoorde synth-pop. Hun debuutalbum 'Insomnia Theatre' werd wereldwijd uitgebracht en sindsdien is de band, op het podium in een steeds wisselende formatie, in de wereld van de dansbare elektronische muziek een niet weg te denken begrip.

PSYCHE - DAMAGED SOUL:


VENIN CARMIN
Met het debuutalbum 'Glam is Gone' op Seja records is deze Franse dame lekker op weg naam voor zichzelf te maken. Post-punk met een snufje new-wave en dat gecombineerd met teksten die gaan over verveling, sex en stukgelopen relaties maken het tot een spannend geheel. Eigenwijs en eigentijds zorgen ervoor dat je je geen seconde hoeft te vervelen: er valt genoeg te horen, maar ook zeker te zien.

VENIN CARMIN – PURE & ALIVE:


CREVER:
Industriële 'Noise' van Nederlandse bodem. Oprichter Joey Beentjes laat zich inspireren door de typische geluiden die machines produceren en hij maakt daar, vaak samen met andere artiesten, prachtige doorwrochte composities mee. Crever trapt af tijdens Salon d'Electrique.

CREVER – CRITICAL CONDITION (1711 MIX):

Ook leuk...

tickets