Sad Songs About The Law
zo 17
okt

Sad Songs About The Law

FLUOR invites...

Entree:

€10 *

Zaal open:

15:30

Aanvang:

16:00

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Sad Songs About The Law

FLUOR invites...

"Sad Songs About The Law zijn liedjes over recht en onrecht. Opeens zag ik, dat veel liedjes die ik schrijf raken aan dit thema, wat niet zo vreemd is omdat ik werk als advocaat. Tijdens de eerste lockdown heb ik besloten om dit verder uit te werken. Ik had nog een heel aantal onafgeronde stukken liggen, die ik in deze sleutel heb afgemaakt. Ik besloot om voor deze liedjes in het Nederlands te gaan schrijven. Dat heb ik nooit eerder gedaan. Erg leerzaam en ik kreeg de smaak steeds meer te pakken. Ik merk dat de tekst in je moederstaal directer aankomt."

"Het begon met een liedje dat de titel Sad Songs About The Law kreeg. Over de hoge kosten en de beperkte toegang tot het recht. Die was nog in het Engels, maar heb ik later vertaald. Daarna kwam “Je Blijft Wie Je Bent”, over het stigma van ex-gedetineerden, en “Te Goeder Trouw”. Een aantal teksten hebben specifiek betrekking op advocatuur, waaronder “Ongeschikt” en “Reden”. Het repertoire heb ik thuis opgenomen en zal begin april als EP worden uitgebracht. Zodra het weer kan, hopen we met dit repertoire live optredens te gaan doen. Een tour langs alle arrondissementen zou mooi zijn."

"Het is een voorrecht om met erg goede muzikanten samen te werken in dit project. Herman Onnen doet mee op akoestische gitaar. Op drums en percussie Peter Weissink (geeft hoofdvak drums op ArtEZ). Bassist Marten Jeths komt uit een erg muzikale familie: zijn broer is de voormalig componist des Vaderlands. Marten is, net als ik, na het conservatorium advocaat geworden. Saxofonist Leo Janssen heeft op een aantal opnamen meegespeeld. Wat een kanjer, wat een muzikaliteit, echt fantastisch. Ook hij zal erbij zijn in FLUOR."

Dealbreaker
"Vlak voor de Corona pandemie had ik met mijn band net een EP opgenomen. Die hebben we nog niet uitgebracht, omdat we normaliter een serie optredens willen doen na de release. Nu ligt het al een jaar op de plank en gaan we het alsnog uitbrengen onder de gepaste titel “Dealbreaker”. Na de pauze spelen we dat repertoire. Een mengeling van blues en Amersfoorticana, met Peter Weissink op drums, Maarten Bakker op bas, en gastsolist Leo Jansen, die dan helemaal los kan gaan."

LET OP: Dit is een seated show. Daarom zijn er twee soorten tickets te koop: enkele tickets en duo-tickets. Een enkele ticket is geldig voor één persoon, een duo-ticket is geldig voor twee personen.

Deze show is onderdeel van een samenwerkingsprogramma tussen lokale bedrijven en initiatieven en FLUOR met als doel een bredere scope aan artiesten een podium te geven.

Ook leuk...

tickets