Robbing Banks @ Het Nieuwe Stadsterras
za 3
jul

Robbing Banks @ Het Nieuwe Stadsterras

One man garage band

Aanvang:

16:00

Robbing Banks @ Het Nieuwe Stadsterras

One man garage band

Robbing Banks is een 'one man garage band’, kort en krachtig, rauw en luid met drums, gitaar en zang door een man: Robin van Saaze. Hij speelde jarenlang in rockbands Taxi to the ocean en Drive like Maria. In dat laatste stonerrocktrio vond hij ‘zijn eigen stem’. Als Robbing Banks speelde hij van Zwarte Cross tot DWDD en werd hij uitgeroepen tot Serious Talent (“ongetwijfeld in een vlaag van verstandsverbijstering van 3FM”). Recent was de Utrechter druk met Kitty Kitty Tuna, als gitarist van Litzberg en net toen de focus weer op solo ging, kwam de muziekindustrie tot stilstand. Zo niet Robbing Banks, hij verzorgde de eerste livestream van dB’s en bracht in mei 2020 nog een EP uit op Bandcamp.

Nu ligt er Super Glue, een plaat met tien nummers van rond de 2 minuten. Denk: rauwe garagerock, maar ook poppy en catchy songs zoals Don’t Mind Me en single Vampires. “Het zijn eigenlijk gewoon popliedjes, maar dan snel en hard gespeeld.” Dat is goed te horen in het titelnummer en in Gotta Go dat die fuzzy garage afsluitend nog eens door de aderen jaagt.

Dit concert is een samenwerking met Het Nieuwe Stadsterras en vindt daar ook plaats. Zeker weten dat je een plekje op het terras hebt? Kom op tijd!

Ook leuk...