Pophistorie Amersfoort
zo 20
mrt

Pophistorie Amersfoort

Meer dan 60 jaar Amersfoortse pophistorie in beeld

Zaal open:

14:00

Aanvang:

14:00

Locatie:

ZaalCafé

Pophistorie Amersfoort

Meer dan 60 jaar Amersfoortse pophistorie in beeld

De eerste documentaire over de pophistorie van Amersfoort gaat op 20 maart in première! De Amersfoortse popmuziek laat al sinds het eind van de jaren vijftig van zich horen, maar er is amper iets van deze roemruchte geschiedenis vastgelegd. Daarom is aan de hand van gesprekken met muzikanten en voortrekkers uit de lokale muziekscene deze documentaire over onze pophistorie gemaakt. Van 'Willem Wordt Wakker', de eerste hit van Amersfoortse bodem, via de kraak en het geheel afbranden van de Grachtkerk naar anekdotes van muziekhelden Ide Koffeman en Erik van der Veen, het passeert allemaal de revue. Na de vertoning van de film treedt de nieuwste belofte uit onze regio op: Echo Movis! Zowel de première als het optreden na afloop zijn gratis toegankelijk.

Steun de docu over pophistorie Amersfoort!
Voor het afronden van dit tijdsdocument hebben de makers van de documentaire uw steun nodig.
Doneer via onze pagina op Voor De Kunst

Het maken van deze documentaire kost heel veel tijd, en een beetje geld. Er moet veel research gepleegd worden, mensen geïnterviewd, redactie gepleegd, bronmateriaal bekeken en heel veel gemonteerd worden. Daarnaast is er geld nodig voor het huren van apparatuur en experts.

De gemeente Amersfoort heeft al een financiële bijdrage aan de documentaire toegezegd, maar we zijn er nog niet, daarom zijn we een crowdfunding actie gestart! Je kunt zelf kiezen hoe je ons wilt steunen, een klein bedrag of een groot bedrag, van alle kleine beetjes worden wij heel gelukkig! Natuurlijk staat er wat tegenover! Benieuwd wat het is? Kijk snel op de site!

Volg ons

Facebook groep:
https://www.facebook.com/pophistorie033/

Evenement première documentaire in Fluor:
https://www.facebook.com/events/1054472994574852/