Polar Bear (UK) +Dans Dans
zo 4
okt

Polar Bear (UK) +Dans Dans

Avontuurlijke jazz

Entree:

€ 14,00 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Polar Bear (UK) +Dans Dans

Avontuurlijke jazz

De Britse experimentele jazzband Polar Bear tilt de term 'avontuurlijk' naar een hoger niveau. Naast jazz zijn de leden niet vies van hiphop, rock en elektronische muziek en het popgenre wordt ook niet geschuwd. Een avond Polar Bear speelt onder meer materiaal van hun nieuwe album 'Same As You'. Het voorproefje, de single Don´t Let The Feeling Go, is een smakelijke, eentje die lang blijft hangen, dit is typerend voor het hele oeuvre van de band.

Polar Bear wordt gezien als één van de meest opwindende en innovatieve bands van hun generatie binnen de experimentele jazz. De band werd meerdere malen genomineerd voor de Mercury Prize en voor de BBC Jazz Awards. Net als de muziek is de bandbezetting van het vijftal allesbehalve standaard: twee saxofonisten, een drummer, een electroneut en een bassist. De vijf muzikanten hebben allen hun sporen al ruimschoots verdiend in de rijke Britse muziekscene. Zo werkte bandleider Sebastian Rochford eerder samen met Paul McCartney, Brian Eno, Beck, Yoko Ono en Damon Albarn.

The Guardian over het nieuwste album: ''Wederom een ingetogen triomph die niet in een hokje te plaatsen is: 5/5''

Dans Dans (BE)
Op hun laatste, derde plaat dagen de artiesten elkaar meer uit als ooit te voren. Hierdoor slaagt de band erin om hun grenzen te verleggen. Meer exotische invloeden, maar ook hiphop, psychedelica en jazz.

Ook leuk...

tickets