Ontbijtconcert | Egbert Jan Louwerse
zo 6
jun

Ontbijtconcert | Egbert Jan Louwerse

FLUOR invites...

Entree:

€29,50 *

Zaal open:

09:00

Aanvang:

9:30

Einde:

11:00

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Ontbijtconcert | Egbert Jan Louwerse

FLUOR invites...

Wil je weten of dit concert doorgaat of niet? Kijk dan op dit overzicht.

Dit concert vindt plaats in De Observant, Stadshuisplein 7, Amersfoort. De tafels zijn per twee gedekt. Tickets worden per persoon verkocht. Een 'Voorverkoopticket' is inclusief ontbijt, een 'Streaming'-ticket is geldig voor toegang tot de stream.

Vanaf zondag 18 april start De Observant een nieuwe reeks klassieke ontbijtconcerten op de zondagochtend. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, brengen diverse musici een gevarieerd programma van bekende en minder bekende werken uit de geschiedenis van de klassieke muziek. Op zondag 6 juni is het aan fluitist, Egbert Jan Louwerse. 

Het concert vindt plaats op de binnenplaats (in de buitenlucht), de tafels op het terras zullen per twee gedekt worden.

Gedurende zijn carrière is fluitist Egbert Jan Louwerse in het bezit gekomen van een aantal heel bijzondere fluiten, die elk een mooi verhaal hebben. Tijdens het ontbijtconcert in de Observant vertelt Louwerse over zijn ontmoetingen met deze instrumenten en laat hij ze natuurlijk ook horen. De composities die hij laat klinken hebben ook hun eigen verhaal; zijn historisch, mythologisch, of hebben een persoonlijke betekenis. Een onderhoudend en leerzaam programma!

In het programma 'Fluiten Verhalen' vertelt Egbert Jan o.a. over zijn houten fluiten die bijna 150 jaar oud zijn van meesterbouwer Louis Lot die de fluitgeschiedenis veranderde, zijn zilveren en zelfs twee gouden fluiten, en laat u het verschil horen in muziekstukken die elk ook weer een eigen verhaal te vertellen hebben. Fluiten-verhalen, en: fluiten verhálen!

Egbert Jan Louwerse is als fluitist een 'composing performer' en hoofdvak Docent Fluit aan het Prins Claus Conservatorium Groningen. Louwerse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij wie hij het hoogste diploma behaalde, zich specialiserend in moderne muziek. Naast het fluitspelen verdiepte hij zich tijdens zijn studie in orkestdirectie, muziek met behulp van 'live-electronica' en in compositie. Als speler is hij o.a. actief als een van de fluitisten van het uit acht fluitisten bestaande ensemble 'Blow Up!' en speelt hij in duo’s met gevestigde musici als harpiste Manja Smits en pianist Henry Kelder. Hij is fluitist van het Gelders Blaaskwintet.

De deuren gaan om 09.00 open. Tafels worden per twee personen gedekt. Wij vragen iedereen bij binnenkomst de handen te desinfecteren en een mondkapje te dragen.

Deze show is onderdeel van een samenwerkingsprogramma tussen lokale bedrijven en initiatieven en FLUOR met als doel een bredere scope aan artiesten een podium te geven.

Ook leuk...

tickets