Novatia
zo 5
nov

Novatia

Inspireren en geïnspireerd raken

Zaal open:

14:00

Aanvang:

14:00

Locatie:

Café

Novatia

Inspireren en geïnspireerd raken

Na hun debuut 'Remind you of yourself' uit 2015 en het vervolg 'Reflection of Thoughts' uit 2016, kondigt Novatia met gepaste trots hun derde release aan. De nieuwe EP 'FLOW' zal op 5 november 2017 uitkomen. Novatia komt naar FLUOR voor de releaseparty!

FLOW is een state of mind. In de flow zijn betekent creatief zijn, productief zijn, in control zijn. Je eigen keuzes kunnen maken en daarbij je hart volgen en je eigen weg vinden door het leven. Dit ongrijpbare gevoel was de inspiratie voor Novatia bij het schrijven van hun derde EP. ,,Door te kijken naar onszelf en anderen, hebben we geprobeerd te achterhalen hoe mensen geïnspireerd raken om datgene te doen wat ze moeten doen om het beste te maken van de situaties waarin ze terecht komen. Hierbij kwamen we zelf ook al snel in de flow, en smolten de muzikale en tekstuele ideeën voor deze EP als vanzelf samen", aldus zanger Joep Selen.

Waking Skies opent de avond met een bijzondere set. Deze uit Utrecht speelt frisse, stevige poprock met zangeres Ysja als eigenzinnige blikvanger. Nieuwe single Still Frame is nu uit! Ysja van Leeuwen (zang), Bram Schrijver (basgitaar) en Martijn Soeterbroek (drums) leerden elkaar kennen in de nachtelijke radioshow van 3FM-DJ Frank van der Lende, waar ze een jaar lang zijn vaste ‘huisband’ vormden. Eind 2015 besluit de band zelfstandig door te gaan als Waking Skies en brengt kort na elkaar singles/video’s Sleepless Nights en Astronauts uit. Daarna volgt een lange reeks optredens door het hele land. Zo speelde Waking Skies live op 3FM radio en Radio Veronica, stond op festivals als Parkcity Live en Mama’s Pride, deed voorprogramma’s voor oa Audio Adam en stond in de finale van bandwedstrijdNu of Nooit.

In 2017 duikt de band opnieuw de studio in, ditmaal onder productionele leiding van Martijn Groeneveld (oa Blaudzun, Rondé): eind dit jaar verschijnt de debuut EP van Waking Skies. Naast 4 nieuwe studio tracks, zullen hier ook twee songs live opgenomen in de grote zaal van de fameuze Kytopia studio staan. Voorproefje Still Frame werd eind augustus al gepresenteerd via social media, middels een opvallende ‘still frame challenge’.

Dit evenement is gratis te bezoeken. 

Ook leuk...