Nacht van de Literatuur: Özcan Akyol
za 22
sep

Nacht van de Literatuur: Özcan Akyol

De vierde editie van de Nacht

Aanvang:

20:00

Locatie:

Zaal

Nacht van de Literatuur: Özcan Akyol

De vierde editie van de Nacht

In 2015 staken een paar pioniers de literaire koppen bij elkaar en organiseerden de eerste Nacht van de Literatuur in Amersfoort. Een geslaagd experiment met in kerk, kroeg en schip rond het Kleine Spui optredende schrijvers; een boekenmarkt, literaire pendelbootjes en een goed slotfeest.
De tweede editie was nog mooier met een breed aanbod van regionale en landelijke schrijvers en dichters: aanstormende en gevestigde namen en programma’s voor en door scholieren. Er was ’s avonds naar schatting zo’n 4.000 man op de been. Inmiddels zijn we alweer toe aan de vierde Nacht! We maken er, samen met u, een traditie van.

Tijdens deze vierde editie van Nacht van de Literatuur verwelkomt FLUOR Özcan Akyol (Eus) op het podium. Eus schreef eerder de semi-autobiografische en bejubelde bestseller ‘Eus’, waarvan de titel zijn bijnaam is geworden. Eus schrijft columns voor het AD en in 2016 kwam zijn tweede boek ‘Turis’ uit. Een, volgens de recensies, beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Eus wordt geïnterviewd door Gina van den Berg.

Eus is twee keer te zien, om 20.00-21.00 en 21.15-22.15.

Ook leuk...