Mister & Mississippi
vr 15
dec

Mister & Mississippi

Indie met een vleugje electro

Entree:

€ 14,00 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Mister & Mississippi

Indie met een vleugje electro

Het is bijna een klassieke reeks in de levensloop en biografie van veel bands: verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album. Op dat vlak gaat Mister and Missisippi geen stijlbreuk plegen, waar het muzikaal wel een nieuwe koers en richting heeft ingeslagen.

Op het derde album 'Mirage' wordt het geluid gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en blijft er weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste albums kenmerkte. Met sterke songstructuren en veel aandacht voor arrangement en productie kan dit album tot de verrassingen van 2017 gaan behoren.

En met het gezegde 'je bent zo goed als je laatste plaat' zijn ook de Edison en 3FM Award voor even verwijderd van de schoorsteenmantel. Een mooie herinnering aan het verrassende debuutalbum en die moeilijke tweede, maar nu is het tijd voor die derde om zich te gaan bewijzen!

De support van deze avond wordt verzorgd door ELLA. De Nederlands-Zwitserse muzikante Ella van der Woude staat bekend als een veelzijdig talent: als filmcomponist, als zangeres van wijlen Houses en sinds dit jaar als bandlid van indiepopband Amber Arcades. Van der Woude’s nieuwe project ELLA verzoent voor het eerst haar vernuft als zangeres, songwriter, producer en arrangeur. Met een album in het vooruitzicht geeft ELLA op 19 januari 2017 alvast een voorproefje met een titelloze EP.

Voorverkoopticket: € 14,00 (ex. servicekosten)
Deurticket: € 15,50

tickets