Mercy John
do 19
dec

Mercy John

Americana van eigen bodem

Entree:

€ 12,50 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Mercy John

Americana van eigen bodem

Voor veel muzikanten zijn hun ‘roots’ erg belangrijk en daardoor direct herkenbaar in de nummers die worden geschreven. De plek waar je vandaan komt, wat je op jonge leeftijd hebt meegemaakt, wie je heeft beïnvloed en hoe je bent gevormd. Voor Mercy John zijn z’n roots bijna allesbepalend en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. Hoe kan het dan dat artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams doorklinken in het werk van de Brabander? 

Soms wordt er gesproken van het moeilijke tweede album. Op Let It Go Easy mag Mercy John dan misschien wel heel wat demonen van zich afschrijven, het album kwam er bijna vanzelf. Waar de Brabander rondom zijn eerste album This Ain’t New York al werk geroemd om zijn songschrijverschap toont Let It Go Easy maar eens te meer aan dat de diepste emoties vaak tot de meest indringende creaties leiden. De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger.

In het voorprogramma staat dé Johnny Cash van midden-Nederland: Arno Mijnten. De jonge Arno viel al gauw op als one-man-band. Hij zingt, speelt gitaar, drumt én is grandioos op de mondharmonica. Een toptalent!

Fysieke tickets zijn ook verkrijgbaar bij Velvet Music.

Dit is een We Are Public show! We Are Public-kaarten zijn op de avond zelf vanaf 20.00 uur verkrijgbaar aan de kassa. Kijk voor meer informatie op de website van We Are Public.

Ook leuk...

tickets