Maison du Malheur
vr 26
feb

Maison du Malheur

Deinende muzikale hoerenkast met messcherpe blazers

Entree:

€ 12,50 *

Aanvang:

21:00

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Maison du Malheur

Deinende muzikale hoerenkast met messcherpe blazers

Niet te stuiten, niet te overtreffen, niet in een hokje te stoppen, niet te marketen en nauwelijks te managen: verbrand je zwemvest, vergeet de veiligheidsgordels, gooi je helm maar weg en houd je vast: Maison du Malheur is terug. Een deinende muzikale hoerenkast, bevolkt door messcherpe blazers, een superieure gitarist, een drummende kolenstoker en een bordeelpianist van wereldklasse. Geleid door een kapitein die vaak zelf ook verbaasd toekijkt wat voor toeren zijn bemanning nu weer uithaalt, om er dan maar grijnzend mee in te stemmen.

Voorman JP Mesker is in bezit van een platencollectie die via Louis Armstrong van Tom Waits naar Nick Cave loopt. Hij begon Maison du Malheur in 2010 aanvankelijk solo, als singer-songwriter. Binnen vier jaar tijd was zijn ‘project’ een acht man sterk orkest geworden, en waren ze duizenden verkochte exemplaren van hun albums (Waiting For Trouble To Come, Wicked Transmission), honderden vlammende optredens (voor in totaal meer dan honderdduizend enthousiaste toeschouwers, ook en vooral op festivals) en een goedbetaalde biercommercial verder.

Nieuw album: Stomping Ground
Maison du Malheur viert ieder optreden of het een jubileum is. Met onbedwingbare gretigheid bestijgen ze elk podium, en dan is het inpluggen -en gaan. Het gas erop. Het publiek is niet gekomen voor sores, maar om muzikale vrijbuiters te zien en te horen, kerels die ter plekke een vrijplaats uit de grond stampen. Een rock-‘n-roll-hangplek voor dolenden en verdoemden, voor outsiders en insiders, zoekenden en zwervenden. Voor gelukszoekers en andere rare snuiters. En ja, dat is dynamisch en energiek en dat gaat soms gevaarlijk dicht langs de afgrond. Maar dat is de kracht van Maison du Malheur: live spelen, muziek met adem erin maken, en samen met het publiek je plaats in het universum opeisen. En dat gaat niet over geld of roem of de nieuwste telefoon. Dat gaat over leven. Leven tot je erbij neervalt. Het was die energie die gevangen moest worden op Stomping Ground.

Combitickets

FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €17,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk 3-gangen keuze menu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.

tickets