LUWTEN vroege show
zo 27
jun

LUWTEN vroege show

Popmuziek die zowel het hoofd als het hart prikkelt

Entree:

€15 *

Zaal open:

14:00

Aanvang:

15:00

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

LUWTEN vroege show

Popmuziek die zowel het hoofd als het hart prikkelt

Wil je weten of dit concert doorgaat of niet? Kijk dan op dit overzicht.

Onder de naam LUWTEN schrijft, speelt en produceert Tessa Douwstra popmuziek die zowel het hoofd als het hart prikkelt. In het verleden was Douwstra’s muziek een poging om licht te werpen op de introverte mens, om troost te vinden in je eigen eenzaamheid en egoïsme. Komend tweede album Draft gaat een andere uitdaging aan: hoe je die persoon kunt zijn met anderen in de kamer.

De naam Draft spreekt voor zich: deze liedjes roepen het gevoel op van de bries onder de deur; een subtiele herinnering om open te staan ​​voor een ander. Om dit idee verder te illustreren, transmuteert LUWTEN verschillende geluiden samen met vragende warmte: veldopnames en organische geluiden worden verweven met elektronische geluiden en melodieuze live-instrumentatie. Op Draft vertellen deze producties net zo goed een verhaal als de soulvolle stem van LUWTEN. Het titelnummer bevat bijvoorbeeld spraakmemo's van Douwstra's vrienden, familie en geliefden, allemaal samengevoegd tot één grote collectieve stem die haar omringt.

Op "Sleeveless" wordt een toestand voorgesteld waarin een individu zich door het bestaan ​​kan bewegen als een open boek. "Control" is een clublied dat zich afspeelt door de lens van de chronische twijfelaar, die met de gedachte worstelt om iets te winnen door de controle te verliezen. "Don't Be A Stranger" daarentegen wil in contact blijven en "Full Well" is een schreeuw in de leegte om antwoorden. Al deze nummers reiken op een bepaalde manier uit; compromisloos, maar zonder de ander uit het oog te verliezen.

De omhelzing en empathie in de muziek van LUWTEN ligt in het proces zelf. Ze is op zoek naar nieuwe manieren, zonder eerst de handleiding te lezen.

LET OP: bij deze show zijn zitplaatsen, daarom worden er alleen maar duo-tickets verkocht. Eén duo-ticket is geldig voor twee personen. De deuren zijn om 14.00 uur geopend en de show begint om 15.00 uur.

Ook leuk...

tickets