Kaalstaart
zo 18
okt

Kaalstaart

Festival voor bètakunst en nieuwe ambachten

Aanvang:

12:00

Einde:

17:00

Locatie:

ZaalCafé

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Kaalstaart

Festival voor bètakunst en nieuwe ambachten

Kaalstaart is een festival voor bètakunst en nieuwe ambachten. Kunst, techniek en wetenschap komen elkaar tegen in een levendige mix van disciplines. Bezoekers zien, voelen en beleven op een actieve manier beeldende kunst, installaties, demonstraties, onderzoek, een kinderprogramma en nieuwe samenwerkingen.

Locaties van Kaalstaart:
De War, FABLAB, Atelier Thijs & Marisja, De Vereeniging, De Nieuwe Stad, Atelier Anders Wolhar & Hillit, FLUOR, DuurzaamNL, Kunsthal KAdE en het Eemhuis. Zaterdag 17 oktober, 13.00 – 22.00 uur
en zondag 18 oktober, 12.00 – 17.00 uur.

Programma Kaalstaart in FLUOR:
- Stijn Postmus - Video Projection Mapping
Vorig jaar ook deelnemer geweest met het project "MapLand". Met behulp van een beamer heeft Stijn een geanimeerd landschap gevormd die een etmaal voorstelde. Doordat een fysiek en digitaal beeld elkaar overlapte krijgt het een vorm van realisme en diepte ofwel een optische illusie. Dit jaar komt Stijn terug met een nieuwe installatie.

- Stephanie Knelange

- Hannah Mai en Frank Brouwer - de grenzen van de fotografie
Met fotografie als medium kun je ver van de gebaande paden treden. De mogelijkheden zijn eindeloos, met behulp van digitale, analoge en hybride technieken. Is fotografie nog wel te vatten in één term, of zijn de grenzen zo vervaagd dat 'de' fotografie niet meer bestaat? Hannah Mai onderzoekt (live) de grens van de fotografie: wanneer is iets een foto, en wanneer is het dat niet meer? Frank laat zien hoe veelzijdig fotografie is en welke technieken je kunt gebruiken om tot heel verschillende soorten beeld te komen.

- Jodie Grift - Natuurhybriden
Jodie Grift is een jonge beeldend kunstenaar die zoekt naar verbindingen en overeenkomsten in een natuurlijk habitat. Het zijn elementen die in een grondvorm gelijk aan elkaar zijn. Als een artistiek bioloog bestudeert zij als het ware een parallelle evolutie. Vanuit dit onderzoek ontstaan hybriden, organismen die vanuit een zelfde visuele basis zijn gegroeid. Haar werk kan als een ander soort taxonomische indeling van de natuurlijke wereld worden gezien.

Tijdens Kaalstaart / Blauwdruk033 is FLUOR de volgende tijden geopend:
Zaterdag 17 oktober: 12:00 - 00:00

Zondag 18 oktober: 12:00 - 17:00

tickets