Indian Askin
za 5
okt
Sold
out

Indian Askin

Klaar voor de volgende ronde

Entree:

€ 12,00 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

FacebookEvent op Facebook

Indian Askin

Klaar voor de volgende ronde

Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers. De constant durende festivaltour zorgde ervoor dat ieder bandlid nu elke uithoek van Nederland op de kaart kan aanwijzen. Drie jaar na dat debuutalbum zijn Chino, Jasja, Ferry en Bart klaar voor de volgende ronde. Opvolger ‘Another Round’ verscheen in januari via Warner Music.

 ‘Another Round’ laat een band horen die ontzettend naar elkaar is toegegroeid. Dat kan ook niet anders, na de krankzinnige tour die volgde op ‘Sea Of Ethanol’. Naast veel optredens in het Nederlandse popcircuit zette de band ook haar eerste voorzichtige stappen in het buitenland en speelden ze shows in onder andere Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Engeland. En dus kennen de bandleden elkaar van binnen en van buiten, praten ze allemaal met een aangedikt Amsterdams accent en kunnen ze allemaal om dezelfde slechte grappen lachen. Honderdtwintig Indian Askin shows in negen maanden staan garant voor ongeveer honderdtwintig sterke  verhalen, vol slapeloze nachten en alcohol.

Alcohol, daar ging het op de debuutplaat al over, maar op ‘Another Round’ is het serieus. Frontman Chino: ”Waar Sea of Ethanol ophoudt, gaat ‘Another Round’ zonder schaamte verder over dealen met depressies, alcoholisme en verlatingsangst.” Hiermee confronteert hij iets wat eerder nog ergens in een la met een slot erop zat opgeborgen, de sleutel ergens weggegooid. “In muziek mag je niet liegen. Als je jezelf uit, moét je eerlijk zijn. “Separation” en “I Feel Something” gaan letterlijk over mijn verlatingsangst. ‘On and On’ gaat over alcoholisme. Het nieuwe feestje, het nieuwe biertje, opnieuw en opnieuw.”

Het voorprogramma wordt verzorgd door Eelke. Eelke is de band van Eelke Ankersmit. DIY is het credo, omdat Eelke geen concessies doet aan sound en songs. Met zijn band creëert hij een eigen geluid dat zijn sterke en persoonlijke teksten ondersteunt en aanvult. Onafhankelijk en eigenwijs. Op 22 februari verscheen EP Something In The Night, zelf opgenomen en geproduceerd, met invloeden van o.a. The Smiths, The Cure, R.E.M. en Ryan Adams. Eerder werd Eelke gedraaid door Leo Blokhuis op NPO2 en ook mocht hij al live komen spelen bij NPO 1, 2 en 3FM. Op 1 maart 2019 vierde Eelke de release van Something In The Night in een uitverkocht Cinetol Amsterdam. Deze zomer werd er naast de shows weer een nieuwe EP opgenomen samen met producers Stijn van Rijsbergen (Lucas Hamming) en Jasja Offermans (Indian Askin).

Fysieke tickets zijn ook verkrijgbaar bij Velvet Music.

Ook leuk...