Herman Brood Academie on Tour #15
do 22
feb

Herman Brood Academie on Tour #15

Ballarat Bandit, Nova Child en Towtruck

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

FacebookEvent op Facebook

Herman Brood Academie on Tour #15

Ballarat Bandit, Nova Child en Towtruck

De Herman Brood Academie on Tour is een unieke kans voor artiesten van de Herman Brood Academie om hun talent te laten zien. Bands als Rondé, 45ACIDBABIES, Palmsy en Mister & Mississippi zijn al eerder mee geweest op tour. 

Uniek aan de tour is dat alle opleidingen van de Herman Brood Academie aan bod komen. Zo wordt de tour opgezet door de studenten Music Industry Professional, zijn de muzikanten afkomstig van de artiestenopleiding en wordt het licht en geluid verzorgd door studenten van de opleiding podium/studiotechniek.

LINE UP
Ballarat Bandit
Deze drie mysterieuze gasten wanen zich buiten de gevestigde orde. Met hun melancholische dreamy indierock weten zij de verbinding tussen de alternatieve dromers en de huidige popmuziek te leggen. Enerzijds bezitten de jongens van Ballarat Bandit elementen van acts als Connan Mockasin en Mac Demarco door de catchy refreinen en onbevangenheid. Met deze elementen bieden ze een escapistisch antwoord op een wereld waarin van alles van je wordt verwacht.

Nova Child
Er is een nieuw grunge-kind geboren: Nova Child. Dit energieke power-trio sleurt je mee naar hun duistere psychedelische wereld waar fuzz-gitaren, bombastische refreinen en galmende zang de boventoon voeren. Alsof The Cure en Queens Of The Stone Age elkaar ontmoet hebben tijdens een concert van Ty Segall.

Towtruck
Een wijs man zei ooit ‘It goes up to eleven’. Je zou kunnen zeggen dat dat het moment was dat Towtruck is ontstaan. Je zou ook kunnen zeggen dat dat niet zo is. Towtruck is een vuig garagerock-trio met veel catchy riffjes en een killer stagepresence. Hun muziek is te vergelijken met bands als The Black Cult, FIDLAR, Nirvana en de overall vibe van mama’s warme lasagne, fresh outta the oven. De liveshows zijn een orgasme aan harde gitaarriffs, rauwe vocals en snelle fills. 12 januari komt hun single ‘Girls’ uit! Het tempo ligt hoog, de lat ligt laag en de amps staan op 11. Vergeet je zwemkleding niet!

Ook leuk...