Headbangers Bash
za 2
apr

Headbangers Bash

Headbangers verenigt u!

Entree:

€22,50 *

Zaal open:

14:30

Aanvang:

14:30

Einde:

23:55

Locatie:

ZaalCafé

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Headbangers Bash

Headbangers verenigt u!

Dit is het verplaatste event van 24 april 2021. Tickets blijven gewoon geldig voor deze nieuwe datum. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

Omcirkel het maar vast in je agenda, want zaterdag 2 april 2022 is het tijd voor alweer de 6e editie van Headbangers Bash. De volledige line-up voor deze editie vind je hieronder:

Asphyx
Asphyx bestaat inmiddels al 32 jaar en ontwikkelde een mix van death en doom metal die alles op zijn weg verpulvert. Tekstueel hebben ze altijd een plekje voor de leuke kantjes van de mensheid zoals marteling en oorlog. Thema’s die goed passen bij het verpletterende geluid van de band. Kortom: een band die niet is weggelegd voor de zwakken onder ons.

Wiegedood
De leden van Wiegedood hebben hun strepen al behaald in bands als Oathbreaker en Amenra. Deze Belgische black metalband bracht vorig jaar haar laatste album in de trilogie uit: 'De Doden Hebben Het Goed III'. Een trilogie waar tussen de gejaagde, atmosferische black metal ook ruimte is voor hartverscheurende melancholie.

Shinigami
Shinigami werd eind 2014 gevormd toen gitarist Rutger van Noordenburg voormalig Orpanage zanger George Oosthoek vroeg om samen te werken aan een nieuwe melodische maar brutale band. Toen gitarist Jory Hogeveen, drummer Daan Klemann en bassist/zanger Luciano Sirgu erbij kwamen was het plaatje compleet.

Bloodphemy
Deze Amersfoortse death-metalband werd in 2000 opgericht en na een breuk in 2003 leek het bestaan van de band daarmee ten einde. Tot het toch weer begon te kriebelen bij drummer Edwin Nederkoorn en gitarist Winfred Koster. Samen met nieuwe leden was een reünie in 2015 een feit. In de jaren daarna werd er een EP en een eerste album uitgebracht dat de band door Europa stuurde. In 2019 kwam het nieuwste album ‘In Cold Blood’ uit.

Farer
Dit doom/noise trio zorgt voor imposante basstructuren, schrijnende zang en kronkelende drums. De band, met leden uit Ortega, werd in 2013 opgericht als MENHIR. Het debuutalbum ‘Monad’ verschijnt dit jaar. Na een zoektocht van twee jaar is een plaat vol zorgvuldig ontworpen, langgerekte en beklemmende nummers het resultaat.

Despicable Heroes                 
De Barneveldse band bracht in 2019 hun nieuwste EP ‘Echelon’ uit. Op deze plaat laat de band horen wat ze kunnen met melodische, laag gestemde riffs, knallende breakdowns en catchy sing-a-longs.

Frontstreet    
Frontstreet is een rap metal band gevormd eind 2015. Kort na het oprichten bracht de band ʼUnder Pressure EPʼ uit. Het vijftal is niet onopgemerkt gebleven bij de media, Frontstreet heeft verschillende keren live in de studio bij 3FM gespeeld en de videoclip voor ‘Bad Habitʼ was dagelijks te zien op MTV Brand New. Optredens door het hele land waaronder support act voor Fleddy Mulcely en Hollywood Undead waren het gevolg. Het debuutalbum ‘Reality Check’ verscheen in 2017.

Codex Mortis
Codex Mortis is een Amfersfoortse extreme metalband met (oud)leden van Bloodphemy, Once Begotten, Bodyfarm, en Funeral Whore. Met zulke leden belooft de band veel goeds. En in 2021 wordt die belofte ook waargemaakt met het debuutalbum ‘What Befalls Of Tainted Souls’ dat overal goede recensies krijgt. We zijn blij dat we deze veelbelovende nieuwe lokale band op de line-up hebben staan!

Martyr          
In haar korte bestaan bracht de band twee albums uit die al snel een cultstatus bereikte. Het in 1985 verschenen ‘For The Universe’ en ‘Darkness At Time’s Edge’ uit 1987 zijn metal klassieker, melodieus, snelle riffs en technische hoogstandjes wisselen elkaar moeiteloos af. Sinds 2001 is de band terug van weggeweest en heeft alweer een aantal nieuwe albums uitgebracht.

Endseeker
Endseeker is een van de belangrijkste Duitse @death metalbands geworden en daar draagt hun laatste album ‘Mount Carcass’ zeker aan bij. "De titel - en de tekst van het nummer waaruit het is ontleend - is een metafoor voor onze moderne samenleving. We leven in een gekke wereld gedreven door de jacht op geld, succes en erkenning, geleid door gekozen gekken.”  aldus de band. Deze plaat is nog rauwer en organische dan de voorganger.

Messticator
Deze Duitsers gaan alleen voor het hardste van het hardste. Zij waren onderdeel van Wacken World Wide, de online versie van Wacken Open Air. Daardoor reikt hun naam al veel verder dan Hamburg en omstreken. Dit drietal zal je flink in beweging brengen.

Curse of the Forgotten
Zware heftige melodische metal, dat is waar Curse of the Forgotten voor bestaat. Het laatste album ‘Perpetual Motion’ is nog zwaarder, sneller en lomper dan al het voorgaande werk. Het album is opgenomen in Italië en gemasterd door Chris Donaldsen van Cryptopsy en in eigen beheer uirgebracht.

Mountain Eye
Wat zou het leven zijn zonder ontdekkingen? Voor de Amsterdamse metalband Mountain Eye draait alles om het verkennen van nieuwe richtingen in hun muziek. Terwijl ze het alternatieve metalgeluid dat bekend werd door bands als Korn, Slipknot en Linkin Park aan het begin van deze eeuw nieuw leven inblazen in een hedendaagse vorm, verkennen ze de extremen van het leven, met innovatieve song-writing, zware riffs en schurende vocalen. Wees voorbereid op ongebaande wegen!

Fysieke tickets zijn ook verkrijgbaar bij Velvet Music.

Ook leuk...

tickets