Headbangers Bash 2017
za 8
apr

Headbangers Bash 2017

Horns up! Metalfestival Headbangers Bash komt terug met de gouden ingredienten: beer, metal & BBQ!

Entree:

€ 16,66 *

Aanvang:

17:30

Einde:

2:00

Locatie:

ZaalCafé

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Headbangers Bash 2017

Horns up! Metalfestival Headbangers Bash komt terug met de gouden ingredienten: beer, metal & BBQ!

Verwacht een totaalavond met een brute barbecue, zeven metalbands en heel veel bier. Haal de drinkhoorns uit het vet, we gaan ouderwets hard rammen bij Headbangers Bash 2017!

LINE-UP
Carach Angren
Leng Tch'e (BE)
Apophys
Tribal Spirits
Bloodphemy
Deathmarch
Tortharry (CZ)

Carach Angren
De Nederlandse masters van de horror metal hebben hun wapens gescherpt. Verwacht orkestrale arrangementen met black metal geïnspireerde riffs, opjagende melodieën met vlijmscherpe vocalen.
De albums van Carach Angren zijn meertalig en gaan over oude spook- en folkverhalen zoals de Vliegende Hollander. Beluister hier hun laatste album 'This Is No Fairytale' (2015).


Leng Tch'e (BE)
Vaste baken in de Europese grindcore scene voor meer dan tien jaar is het Belgische Leng Tch'e. In 2001 werd de band opgericht uit leden van Aborted en underground cult band Anal Torture. Leng Tch'e mixt grindcore met invloeden van stoner, rock en hardcore, hun eigen unieke stijl wordt ook wel omschreven als razorgrind of deathgrind. Beluister hier het album 'Hypomanic' gemixt en gemasterd door Russ Russell (Napalm Death en Brujeria).

Apophys (met leden van: God Dethroned, Prostitute Disfurment, Defonation en Toxocara) tekenden in 2015 bij Metal Blade Records en bracht dat jaar ook hun album 'Prime Incursion' uit, waar ze lovende kritiek op kregen. Ze streven ernaar om deel uit te maken van een nieuwe standaard in de death metal scene. Beluister hier 'Prime Incursion' (2015).

Tribal Spirits geeft aan in april 2017 hun volgende wapenfeit te releasen, een full-length album van 8 nummers waarin de kwaliteiten van de heren goed naar voren komen. De muziek is door de veelzijdigheid aan inspiratiebronnen te verstaan als “extreme thrash/death/groove metal”. Verschillende breaks worden afgewisseld met blastbeats en stevig handwerk op de gitaren, een moderne sound in een klassiek lederen metal jas. Beluister hier Rising Era (2012) op Spotify.

Bloodphemy komt uit Amersfoort en heeft een brede deathmetal sound. Brute en catchy riffs met een melodische en industrïele sound zorgt voor een verfrissend geluid. Verwacht een muur van geluid van deze ervaren Amersfoortse band! Beluister hier 'Blood Will Tell' (2016).

Deathmarch is kersvers in de metalscene en uit 033! Sinds september 2016 zijn deze ex-leden van Bodyfarm, Pleurisy, Discharger, Cavitation en Baatezu bij elkaar gekomen, geen onbekenden in de metalscene maar wel hun eerste try-out show tijdens Headbangers Bash 2017!

Tortharry (CZ)
Deze death metal veteranen (Harry Hrubý, Harry Rubes en Harry Jirman) bestaan al sinds augustus 1991 en hebben al een een tal van albums op hun naam staan. Ook zijn ze de hele wereld al rond geweest, met bands als Gorgoroth, Napalm Death en Sepultura Het 8e en laatste album genaamd 'Follow' kwam alweer in 2013 uit.

Voorverkoopticket: € 16,66 (ex. service kosten)

Ook leuk...

tickets