Gare du Nord
vr 2
nov
Sold
out

Gare du Nord

Nog één keer knallen voor de sabbatical

Entree:

€ 20,00 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

FacebookEvent op Facebook

Gare du Nord

Nog één keer knallen voor de sabbatical

Met een uitgebreide clubtour neemt de succesvolle urban jazz band Gare du Nord dit najaar voorlopig afscheid van het Nederlandse podium. Na ruim tien jaar onafgebroken toeren kiest de band in 2019 voor een sabbatical year. Voordat het zover is wordt er uitbundig feest gevierd ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van het succesalbum Sex 'n' Jazz. Voor het eerst en voor het laatst brengt Gare du Nord het oorspronkelijke album in zijn geheel live op de planken aangevuld met nieuw materiaal. Dat wordt "nog één keer knallen en dan een sabbatical!", aldus de band.

Over reizen? Over séks moet het gaan! Aldus bevriende acteur Hans Dagelet die daarmee het oorspronkelijke plan voor een nieuw Gare du Nord album torpedeerde. Het werd Sex ‘n’ Jazz en alles klopte. Marlies Dekkers ontwierp de iconische hoes met rode naaldhak, Heleen van Royen schreef het bijpassende boek Stout, Marvin Gaye en Paul Carrack zongen. Beautiful Day, You’re My Medicine en Marvin & Miles werden hits en het New York jazzlabel Blue Note maakte er een drievoudig platina succes van. Het best verkochte Nederlandse jazz album ever viert dit jaar het 10-jarig jubileum, dus: PARTY TIME! In een wervelende, sexy show met een hoofdrol voor Dorona Alberti brengt Gare du Nord het album nu eenmalig in zijn geheel live in de clubs. Deze tour is voorlopig de laatste van Gare du Nord: de band houdt na de laatste show een sabbatical year. "Om al die creatieve ideeën die tijdens het non-stop toeren zijn blijven liggen eens rustig uit te werken", aldus Gare du Nord.

De support van deze avond wordt verzorgd door Inge van Calkar. Soms een tikkeltje psychedelisch of James Bond-achtig, met Radiohead, Grizzly Bear, PJ Harvey en Alanis Morrissette als muzikale aanknopingspunten, terwijl ook de catchy popkant van Kylie doorsijpelt.

Fysieke tickets zijn ook bij Velvet Store in Amersfoort te koop!

Ook leuk...