Fokko
vr 7
mei

Fokko

Stampende Nederpunk in je onesie

Entree:

€ 11,00 *

Zaal open:

19:00

Aanvang:

20:00

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Fokko

Stampende Nederpunk in je onesie

Wil je weten of dit concert doorgaat of niet? Kijk dan op dit overzicht.

Sinds zijn eerste zelfgeschreven liedje in groep 7 over een dode hond gebruikt Fokko Mellema muziek om zijn problemen van zich af te schrijven. Fokko’s muzikale loopbaan begint op zijn zeventiende als songwriter/gitarist van punkrockband Jeremy’s. Na een TMF award en optredens op o.a. Lowlands en Zwarte Cross gooit Fokko het over een andere boeg met collegerockband Want Want, waar hij zelf in zingt en alle teksten in het Nederlands zijn. Muzikale held Daniël Lohues produceert het debuut Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben (2011) en de band scoort een culthit met Kip Paard Koe.

Na Want Want tourt Fokko onder zijn eigen naam van huiskamer naar huiskamer en brengt hij drie akoestische ep’s uit. Maar de gitaarmuur laat niet lang op zich wachten; in 2019 verschijnt Stadaarnietzodoeiets, de plaat waarop Fokko zijn powerpopsound opnieuw uitvindt, met behulp van een nieuwe band en producer Guido Aalbers. Goeroe met Aafke Romeijn wordt een heuse culthit en krijgt airplay op o.a. KINK en 3FM. De popronde wordt platgespeeld en in juni gaat Fokko eens flink op het nineties-orgel met een pixal art clip van Wendy, vol game(boy)referenties. Begin 2020 pakt nakomertje KTLL (u mag een klinker kopen) wat airplay mee op KINK en 3FM voor het meedoet aan de globale impasse.

Nu is Fokko terug met Karin heeft geen corona. Dit is Fokko’s conclusie na een minuut en drie seconden stampende Nederpunk. Geen grootse gebaren over zelfmedelijden of elkaar opnieuw vinden in lockdown bladiebla enz. Wel in je onesie met je poes. Lekker!

Ook leuk...

tickets