De Nachtapotheek: Fresku + Braz + Lazy
vr 4
dec

De Nachtapotheek: Fresku + Braz + Lazy

Hiphop is het enige medicijn

Entree:

€ 11 *

Zaal open:

21:00

Aanvang:

21:00

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

De Nachtapotheek: Fresku + Braz + Lazy

Hiphop is het enige medicijn

Fresku met zijn nieuwe album 'Nooit Meer Terug' wel mooi terug naar 033 met De Nachtapotheek.

Eerst wil hij zanger worden. Daarna droomt hij van carrières als boekenschrijver, tekenaar en acteur. Het moge duidelijk zijn: al op jonge leeftijd weet Roy dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Uiteindelijk volgt, eind 2008, de doorbraak. Enerzijds wordt de meligheid van het typetje Gino Pietermaai door honderdduizenden mensen omarmd, anderzijds zetten de openhartige nummers ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’ Fresku meteen op de kaart als een unieke, persoonlijke rapper.

Die combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid, kenmerkt Fresku's werk. Als in 2009 debuutalbum ‘Fresku’ verschijnt, wordt dit onderstreept: de eerste single ‘Ik Ben Hier gaat bijvoorbeeld over Fresku’s moeilijke jeugd en al zijn onzekerheden, terwijl de video Kutkop juist een humoristische, grofgebekte Fresku toont. Die combinatie van uitersten slaat meteen aan - en in één klap behoort Fresku tot de top van de Nederlandse hiphop.

In 2012 verschijnt ‘Maskerade’, Fresku’s tweede album, waarmee hij definitief laat zien niet zomaar een rapper te zijn, maar een verhalenverteller.

Nu is daar eindelijk 'Nooit Meer Terug'. Zijn derde album is bij voorbaat al een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Het ligt in het verlengde van zijn twee voorgangers. Opnieuw wisselt Fresku gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling - waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt.

Zelf omschrijft Fresku ‘Nooit Meer Terug’ als een album dat vooral over angst gaat: angst om als artiest niet meer mee te tellen, om teveel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten, om niet mee te komen in de Hilversumse media-wereld. ("Het spel is vies," rapt hij niet voor niets op de titeltrack).

Braz
Teemong produceerde een beat en Braz stapte achter de mic. Hij imiteerde daar een aantal grote namen uit de Nederlandse scene zoals Sticks, Keizer, Adje, Fresku, Feis, Big2, Mocromaniac, KV en Kempi. Behalve hun stem gebruikt hij ook hun flow en zelfs hun woordkeuze.

Lazy met band
Jong, lui & talentvol. De meest luie rapper van 033, maar niet op gebied van hiphop! Lazy, lid van Amersfoorts hiphop collectief "Vivants", wilt in 2016 zijn stempel op de game zetten. Dit gaat hij doen door middel van mee te doen aan de Grote Prijs van Nederland! Onlangs nog een album uitgebracht met Vivants en momenteel bezig met zijn solo plaat. 4 december bij ons in de Apotheker + band!

Ook leuk...

tickets