De Nachtapotheek: Dazzled Sticks
vr 15
jan

De Nachtapotheek: Dazzled Sticks

Samenwerking tussen Sticks (Opgezwolle) en Dazzled Kid

Entree:

€ 10 *

Aanvang:

21:00

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

De Nachtapotheek: Dazzled Sticks

Samenwerking tussen Sticks (Opgezwolle) en Dazzled Kid

Ook bevestigd voor Eurosonic / Noorderslag: Dazzled Sticks, net voor hun showcase daar staan de mannen bij ons in het café als voorproef. Hiphopminnend Amersfoort is erbij!

Op een decemberochtend staan twee mannen in pak een liedje te oefenen. Sticks (Opgezwolle, Fakkelbrigade, Great Minds) en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) hebben elkaar net pas voor het eerst de hand geschud, maar zullen later die dag samen een nummer spelen op een begrafenis van een bekende uit de muziekindustrie. Ze waren beiden gevraagd op te treden en Sticks zou ‘Spaanse Vlieg’ doen, maar de originele versie voelde nogal ongepast, met die beukende beats en dikke bassen. Wellicht kon Tjeerd Sticks begeleiden op gitaar voor een meer ingetogen, akoestische versie?

En nu is er een album: ‘Dazzled Sticks’, vol “vrije associaties die overal toe mogen leiden”, aldus Sticks. Met beats die soms hypnotiserend zijn (‘Blijven Lopen’), dan weer beheerst stuiterend (‘Soefies’) of onweerstaanbaar groovend (‘Dans’). Met teksten over voetbalvandalen in Bloemendaal aan Zee, over slechte lichaamshygiëne en over dat je niet zo moeilijk moet doen.

Met Tjeerds jaren tachtig-synths en zanglijntjes die een speels één-tweetje doen met de aangenaam monotone raps van Sticks. Nuchter relativeert die het moderne leven. “Hoe belangrijk is alles echt?” vraagt hij zich af op ‘Wat Je Doet Voor Een Ander’.

Café open: 21:00
Showtijd: 22:30
Hiervoor en erna, DJ's van De Nachtapotheek

Combitickets

FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €17,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk 3-gangen keuze menu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.

Ook leuk...

tickets