De Amersfoortse Koningsnacht
di 26
apr
Sold
out

De Amersfoortse Koningsnacht

Proost op Koning Pils!

Entree:

€ 17,50 *

Zaal open:

19:00

Aanvang:

19:00

Einde:

23:00

Locatie:

Zaal

FacebookEvent op Facebook

De Amersfoortse Koningsnacht

Proost op Koning Pils!

Zet de Oranjebitter koud, trek je Brullie en je Vuvuzela nog eens uit de kast, hang de vlaggen uit en sla een berg Oranjetompoucen in: het is weer tijd voor De Amersfoortse Koningsnacht! Na het twee jaar met (zeer geslaagde) online versies te hebben moeten doen, zijn we blij jullie weer in onze zaal te mogen verwelkomen voor een feestje in naam van De Koning. En voor de 55e verjaardag van ons WimLex hebben we een mooie line-up neergezet!

Goldband
Nadat ze in 2019 uit het niets de muziekindustrie binnen kwamen te stormen lijkt de Haagse popsensatie Goldband zich inmiddels serieus gevestigd te hebben in het Nederlandse én Belgische muzieklandschap. Na twee EP’s, cult hits als ‘Mijn Stad’ en ‘Witte Was’ en vooral een ijzersterke live reputatie kwam in 2021 het debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’ uit. Met het genre-overstijgende album hebben de drie ex stukadoors De Het Boaz, Karel Gerlach en Milo Driessen in samenwerking met producer Wieger Hoogendorp bewezen een serieuze pop act te zijn die zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen. Met invloeden uit jaren 80 nederpop en disco maar ook trance en gabber heeft Goldband een geheel eigen sound neergezet die zich vooral live op het podium laat gelden.

ANTOON
Al van jongs af aan was Antoon bezig met maar één doel: muzikant worden. De 19-jarige artiest komt uit de omgeving van Hoorn en begon al op jonge leeftijd met het spelen van drum en klassieke piano. Op zijn vijftiende zwaaide hij af van het VWO om als allerjongste kandidaat ooit op de Herman Brood Academie te worden aangenomen. Antoon combineerde vanaf toen in zijn producties de 80’s/Disco invloeden die hij vanuit thuis heeft meegekregen met EDM en langzaam aan kwamen daar ook HipHop invloeden bij. Hieruit ontstond zijn eigen, unieke stijl die een combinatie is van HipHop en Pop muziek. Antoon is een nieuwe generatie artiest die klaar is voor het grote publiek!

NONCHELANGE
NONCHELANGE maakt volgens zichzelf Nederlandstalige rap-georiënteerde indiepop. Momenteel werkt NONCHELANGE aan zijn debuutalbum waarop hij zijn soms absurdistische, soms narcistische maar vaak luchtige kijk op de vaak harde realiteit van het leven reflecteert. NONCHELANGE produceert al zijn muziek zelf wat resulteert in een duidelijk eigen signatuur. NONCHELANGE is dit jaar zelfbenoemd winnaar van Noorderslag en volgens 3VOOR12 wordt hij dit jaar 'een ster' en mede daarom is hij één van de 12 van 3VOOR12.

Doagamo
In onze Kleine Zaal presenteert Per Expressie Doagamo. Doagamo is een 22 jarige Urban-Artist uit Amersfoort die sinds eind 2017 bezig is met het uitbrengen van muziek. Sinds 2019 doet hij dit op eigen kracht, en momenteel (2021) doet hij de Artwork en Mix&Master van de meeste projecten volledig zelf. Doagamo is een gemotiveerde, muzikale, kennis delende muzikant die werkt met maar 1 team: De Familie om hem heen. Zijn motto is daarom; Famway III (Love, Loyal Lifestyle) wat staat voor verbinding en samenhorigheid! Zijn muziek-style is het best te omschrijven als een; Inhoudelijk, Rauwe, Urban-HipHop sound met aan de andere kant een Wavy, Dance/Houseparty vibe die altijd een story met zich mee draagt. Doormiddel van het geven van Workshops & Sessie's voor jongeren in de stichting en studios waar hij werkt deelt hij zijn kennis met de jeugd!

Timetable
19:00 - Doors open
19:45 - 20:15 Nonchelange
20:45 - 21:15 ANTOON
21:15 - 21:45 Doagamo (Kleine Zaal)
22:00 - 23:00 GOLDBAND

Nog niet uitgefeest? Na De Amersfoortse Koningsnacht gaan we door met KoningsNachtwerk.!

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music.

Ook leuk...