Broeder Dieleman | Spoffin | Late Show
vr 27
aug

Broeder Dieleman | Spoffin | Late Show

FLUOR X Spoffin

Entree:

€ 10,00 *

Aanvang:

22:00

Einde:

22:45

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Broeder Dieleman | Spoffin | Late Show

FLUOR X Spoffin

Broeder Dieleman, kleinzoon van Jan Bakker en laatste smid van Spui, maakt een eigenzinnig soort gospel in het Zeeuws Vlaams dialect.

Al jaren verheugde hij huiskamers en podia in Zeeland met liedjes vol zonde en zaligheid, met op de achtergrond altijd het Zeeuwse landschap, bezongen als een oord vol mystiek. In 2012 debuteerde hij met ‘Alles Is IJdelheid’, dat hem ook buiten Zeeland introduceerde als bijzonder muzikant. Inmiddels tourde hij het ganse land door, tot onze zuiderburen aan toe, en werd zijn oeuvre uitgebreid tot vier albums, EP’s, meerdere soundtracks en projecten en een split 7" met Amerikaanse folkheld Bonnie 'Prince' Billie, waarop zij elkaars lied vertaalden en coverden na een gezamenlijke tour.

Naast het Zeeuws dialect is vooral Zeeland zelf erg bepalend voor de muziek van broeder Dieleman; het alter ego van Tonnie, een boomlange man met open armen uit Middelburg. Zowel in zijn teksten als in de muziek zit ruimte en lucht. Het duurt zolang het duurt, maar uiteindelijk komt ieder lied aan bij de bestemming.

Dit optreden wordt georganiseerd in samenwerking met Spoffin en vindt plaats in de binnentuin van studentenhuis Sint Joseph, Weverssingel 44.

Er zijn deze avond twee shows
Show 1: 20.00 tot 20.45 uur
Show 2: 22.00 tot 22.45 uur

LET OP: Eén single-ticket is geldig voor één persoon. Eén duo-ticket is geldig voor twee personen.

Ook leuk...

tickets