Bombino
vr 28
okt

Bombino

De Jimi Hendrix van de woestijn

Entree:

€ 19,- *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Bombino

De Jimi Hendrix van de woestijn

Omara 'Bombino' Moctar is een van de meest succesvolle gitaristen uit de Sahara en wordt ook wel de ‘Jimi Hendrix van de woestijn’ genoemd. Zijn muziek is doorspekt van rock, psychedelica en heeft een flinke dosis energie. Het lijkt op een spannende mix van de sound van Tinariwen en Ali Farka Touré en Jimi Hendrix, John Lee Hooker en Jimmy Page. Met zijn doorleefde gitaarspel en dito stemgeluid weet hij zijn verhalen over het bestaan in de woestijn perfect over te brengen, dwars door taalbarrières heen. Onlangs verscheen het nieuwe album ‘Azel’ en op dit vierde album gaat Bombino een heel andere kant op. We horen 'Tuareggae', een zonnige mix van Tuareg bluesrock met reggae. Tijdens liveshows rekken Bombino en zijn medemuzikanten hun tracks op tot lange, hypnotiserende jams, waarmee ze hun publiek moeiteloos bezweren.

De support van vanavond wordt verzorgt door The Machete Nightclub. Probeer dit psychedelische beest maar eens te temmen! Lukt je niet. De zeskoppige formatie (met, ik zeg het tóch maar even, Marcel Veenendaal van DI-RECT op drums) bestormde het afgelopen jaar menig Nederlands podium en liet een spoor van rock ’n roll achter. Denk je hem nét beteugeld te hebben, gaat The Machete Nightclub opeens in de onverwachte tegenaanval met Afrikaanse beats, hartstochtelijke jams of dromerige woestijnrock. Je laten opvreten is de beste optie.

Combiticket Eten bij De Vereeniging
FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €20,- extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk driegangen keuzemenu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.

Combiticket HOOG VUUR
FLUOR verzorgt in samenwerking met HOOG VUUR een complete avond uit. Voor €32,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een 3-gangen menu kunt eten. Bij HOOG VUUR worden eerlijke en lokale producten op ambachtelijke wijze bereid in houtgestookte ovens. Je vindt HOOG VUUR tegenover FLUOR in de voormalige Prodentfabriek.

Voorverkoopticket: € 19,- ex. servicekosten
Deurticket € 21,50

tickets