Boekpresentatie 'De flow van de keistad'
do 22
dec

Boekpresentatie 'De flow van de keistad'

Aanvang:

23:00

Locatie:

Café

Boekpresentatie 'De flow van de keistad'

Alsof het zo heeft moeten zijn. Precies op het moment dat D.A.C. een éénmalig comeback-concert in FLUOR aankondigt, werken schrijver Thijs Tomassen, fotograaf Frans Kanters en kunstenaar Raymond van den Hoek aan een boek over Amersfoortse hiphop. Met daarin portretten in woord en beeld van diverse D.A.C.-leden en vele andere rappers en producers uit de scene.

Zie daar het ideale moment voor de officiële lancering van het resultaat:
'De flow van de keistad' - 25 jaar Amersfoortse hiphop in portretten!

De boekpresentatie vindt plaats na de show van D.A.C. na 23:00 in het café van FLUOR.
Het boek is dan ook verkrijgbaar.

Over 'De flow van de Keistad':
Amersfoort is al 25 jaar lang een vruchtbare voedingsbodem voor hiphoptalent. De stad heeft vele rappers en producers voortgebracht. Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere verhaal. Sommigen van hen zijn landelijk doorgebroken, zoals huidig labelbaas Jiggy Djé, chansonrapper Diggy Dex, troubadour Wudstik en 'peacekeeper' Spacekees. Ogri Ai bracht 'een hype in de game' op internet en is nu botenbouwer. Dennis T. van Vaardigheid en 50% Neger van BRAAF! denderden in de tweede helft van de jaren negentig hiphopland binnen met een rauw, Amersfoorts geluid en zijn momenteel, als veertigers, nog steeds actief. De jonge honden Yung Felix en Tellem trekken hun eigen pad met de acts Fountain of Youth en Mario Kartel en zijn hongerig naar heel veel meer. Grootmeester Jan verkaste na de hoogtijdagen van D.A.C., de Amersfoortse hiphopformatie die tussen 2000 en 2006 furore maakte in Nederland, naar het hoge noorden om daar op muzikaal gebied 'helemaal gek te gaan'. Anderen gedijden vooral in de underground en bleven een vaste waarde in de Amersfoortse scene, zoals Bobby Bastard van de crew Hadrie.

Wat de Amersfoortse rappers en producers gemeen hebben, is een diepgewortelde liefde voor hun stad. En een gemeenschappelijk streven om hun thuisbasis op de kaart te zetten. Het is ze gelukt. Amersfoort mag met recht een hiphopvesting genoemd worden. De nieuwe generatie rappers, met onder meer Stomp en Kollin in de gelederen, zet de traditie onverminderd voort. Of zoals Stomp het zegt: 'We willen sowieso als legends doodgaan.'

Van de pioniers tot de beloftes: in 'De flow van de keistad' vertellen ze allemaal over hun roots, over jongensdromen die uitkomen, over zelfexpressie en spelen met taal, over de zegetochten en de dieptepunten in hun bestaan als artiest, over hun twijfels en over de brandende verlangens die ze nog hebben. Met vaart en zonder terughoudendheid. Inderdaad, zoals alleen rappers dat kunnen.