Blackbird
vr 1
mrt

Blackbird

Rauwe, vintage gitaarsound en filmische western strijkers

Entree:

€ 12,50 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Café

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Blackbird

Rauwe, vintage gitaarsound en filmische western strijkers

“Man, even een staande ovatie… Wauw, dit is echt f*cking goed!”- aldus Gerard Ekdom. Rauwe, vintage gitaarsound en filmische western strijkers worden gecombineerd met een stem waarin folk en soul doorklinken. Blackbird schrijft liedjes die gaan over het vieren van het leven, keuzestress, de zoektocht naar geluk en vrijheid en hoe we daarin kunnen verdwalen.

Blackbird is het alter ego van singer-songwriter Merel Koman. De van oorsprong Limburgse is al haar hele leven bezig met muziek. Ze groeide op met de platen van John Denver, the Eagles en Phil Collins. Haar eerste cd’s waren van Alanis Morissette, Micheal Jackson en Eva Cassidy. Na haar studie jazz en pop in Utrecht reisde ze naar Amsterdam om zich onder te dompelen in de muziekscene. De zangeres heeft een krachtige, zuivere stem en een aanstekelijke presence op het podium. Blackbird was afgelopen lente en zomer te zien op verschillende festivals waaronder Pinkpop en Tuckerville.

Blackbird werd uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam in 2017, daarna stond het nummer zeven weken op de playlist van NPO Radio 1 & 2 en kwam terecht in de Spotify hitlijsten als New Music Friday NL & France, Hot New Pop Tracks en Viral 50 Netherlands. Daarnaast ook nog in januari 2018 de 5-sterrentrack van Gerard Ekdom en Rob Stenders en bekroond tot NPO Radio 2 Top Song, maar liefst twee keer.

Fysieke tickets zijn ook te koop bij Velvet Music in Amersfoort te koop!
Persfoto: Andreas Terlaak

Ook leuk...

tickets