Birth of Joy
za 22
okt

Birth of Joy

Rock & roll met een eigen(wijs) smoelwerk

Entree:

12,50 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Birth of Joy

Rock & roll met een eigen(wijs) smoelwerk

De mannen van Birth of Joy nemen je mee naar vroegere tijden waarin rock & roll nog recht in je bek was. Hoewel geïnspireerd door de psychedelische kant van de jaren 60 en 70, laat de band uit Utrecht een veel breder spectrum horen. Met invloeden uit de stoner, punk en grunge is Birth of Joy vooral een band die in het bezit is van een eigen(wijs) smoelwerk. Het nieuwe album Get Well, dat in februari uitkwam, begint waar het vorige album Prisoner ophield. Er wordt nog verder afgestapt van de standaard rock & roll sound uit de jaren 60 en 70 en de band vernieuwt zichzelf wederom door de stoner, punk en nu zelfs ook progrock invloeden binnen te laten.

De supportact van vanavond is het Eindhovense alternatieve (blues) rock trio Grim Tim. In 2012 werden de eerste geluiden random deze band officieel vastgelegd op een EP genaamd Cygnet Strumpet House, maar het album (Satisfriction) dat werd gebracht in 2014 zorgde voor een lancering. Shows in zalen als Heineken Music Hall, 013 en Effenaar stonden achter elkaar in de tourlijst en de band heeft inmiddels affiches mogen delen met Wolfmother, Editors, Electric Citizen en vele andere nationale en internationale acts. Ook een Europese headline tour staat op het conto van deze mannen. Zes optredens met Birth of Joy is het laatste wat deze mannen de komende maanden in Nederland laten horen. Je kunt in ieder geval zeggen dat je ze dan hebt gezien voordat ze de echte doorbraak hebben gevonden. De eerste internationale shows voor 2017 staan namelijk alweer vast!

Combiticket Eten bij De Vereeniging
FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €20,- extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk driegangen keuzemenu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.

Combiticket HOOG VUUR
FLUOR verzorgt in samenwerking met HOOG VUUR een complete avond uit. Voor €32,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een 3-gangen menu kunt eten. Bij HOOG VUUR worden eerlijke en lokale producten op ambachtelijke wijze bereid in houtgestookte ovens. Je vindt HOOG VUUR tegenover FLUOR in de voormalige Prodentfabriek.

Voorverkoopticket: € 12,50 ex. servicekosten
Deurticket € 14,-

tickets