Ben Caplan & The Casual Smokers (CA)
za 19
dec

Ben Caplan & The Casual Smokers (CA)

Entree:

€ 13,50 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Ben Caplan & The Casual Smokers (CA)

Na een reeks succesvolle optredens in Nederland op o.a. Motel Mozaique, Into The Great Wide Open en zelfs een uitverkochte show op de Inspiratieboot in Amersfoort, komt de de woest bebaarde vriendelijke Ben Caplan terug naar Amersfoort met zijn band The Casual Smokers en met tegen die tijd een gloed nieuw album op zak.

Met zijn immense baard is Ben een prachtige verschijning en als je zijn zwaar doorleefde rokerige whiskey stem hoort, zou je bijna vergeten dat dit talent nog maar 29 levensjaren telt. De muzikale vergelijkingen met Tom Waits zijn onvermijdbaar, mede vanwege die intense vocalen. Samen met zijn band ‘The Casual Smokers’ geeft Ben hier echter een geheel eigen draai aan. Van folky ballades tot stampende klezmer met geraffineerde jazzinvloeden, terwijl alles gebracht wordt met een saloon-achtige poëtische rauwheid. Iets minder vreemd dan Captain Beefhart of Man Man wellicht, al compenseren Ben Caplan & The Casual Smokers dit met hartverwarmende diepte en ijzersterk samenspel.

Support: Jeroen Kant
Jeroen Kant is een eigenzinnige liedjesschrijver uit Brabant. Liedjes met verhalende teksten die lezen als een boek. Er klinken invloeden uit alle hoeken van americana, maar nog altijd met de eigenheid van Jeroen Kant.
Klik hier voor een video

Combiticket
FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €17,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk 3-gangen keuze menu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.

tickets