4B2M @ Het Nieuwe Stadsterras
za 17
jul

4B2M @ Het Nieuwe Stadsterras

Four brothers, two mothers

Entree:

€ 7,50 *

Aanvang:

21:00

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

4B2M @ Het Nieuwe Stadsterras

Four brothers, two mothers

Ze ontmoetten elkaar als jochies in Sportfondsenbad Oost in Nijmegen en schreven samen nummers op hun slaapkamer. Door de stormachtige ontwikkelingen van hun muzikale carrières – Go Back to the Zoo, De Staat, een summa cum laude master Jazz – kwamen de twee paar broers er nooit aan toe om samen muziek te maken. Tot nu.

4B2M: Sounds like a designer drug. De bandnaam mag dan klinken als een synthetisch stofje waar je energie en visioenen van krijgt, het is de muziek zelf die je in hogere sferen brengt. De afkorting staat voor four brothers, two mothers: een ultrakorte bandbio. Broers Teun en Cas Hieltjes speelden samen in Go Back to the Zoo en St.Tropez. Toen die laatste band stopte hadden ze, aldus Teun, een ‘epische nieuwe band’ nodig. Teun: ‘En wie bel je dan? Rocco en Jimmi.’ Geen slecht plan. Ook de gebroeders Hueting zijn rocksterren. Rocco is de charismatische toetsenist van De Staat; Jimmi is een waar jazzwonder op de drums en heeft zijn eigen band Jo Goes Hunting.

De invloeden van de band reiken van Kraftwerk tot The Isley Brothers. Teun geeft (enigszins schoorvoetend) toe de laatste tijd veel naar ‘early 2000’s’ te luisteren: ‘OutKast, Timbaland: helemaal niet slecht.’ Jimmi introduceerde Yellow Magic Orchestra. Cas: ‘Die band is nu een hele grote inspiratiebron voor ons. Het zijn serieus goede muzikanten, maar hun absurde humor is ook heel herkenbaar. Hun muziek is poppy en tegelijkertijd vreemd, net als die van ons.’

Dit concert is een samenwerking met Het Nieuwe Stadsterras en vindt daar ook plaats. Dit kaartje geeft toegang tot speciale zitplekken voor het podium. Het concert is ook gratis te bezoeken op Het Nieuwe Stadsterras, mits daar nog plek is. Met een kaartje ben je dus verzekerd van een plekje helemaal vooraan!

Ook leuk...

tickets