FLUOR viert feest!

Afgelopen maandag was een bijzondere dag voor FLUOR. Naast het vieren van de start het nieuwe seizoen bestond FLUOR afgelopen maandag maar liefst 30 jaar. Samen met wethouders, raadsleden, partners en andere belangrijke betrokkenen  werd er een feestje gevierd.

De dag bestond uit een uitgebreid cultureel programma vol muziek en verrassingen. Zo nodigde FLUOR wethouder van cultuur Bertien Houwing uit voor een toespraak. In haar toespraak kaartte ze positieve feiten aan.  ,,Wat ik wil benoemen is hoe hard er door het bestuur, de directie, de medewerkers en de vrijwilligers het afgelopen jaar is gewerkt aan een verbeterplan en hoeveel er is bereikt,” aldus wethouder Houwing. En dit blijkt! In jaarlijkse Atlas voor Gemeenten staat dat Amersfoort van de 38e plaats qua aanbod popmuziek per 1.000 inwoners naar de 22e plaats is gestegen. De stijging van 16 plaatsen heeft  binnen twee jaar  plaatsgevonden. Op de nieuwe locatie in De Nieuwe Stad heeft poppodium FLUOR haar aanbod kunnen vergroten.

Na de toespraak van wethouder Houwing was er aandacht voor de Amersfoortse muziekcultuur. Er stond een popquiz op het programma waarin de leukste feitjes uit zodat ieder Amersfoort en haar muziekcultuur aan bod kwamen.  Met livemuziek van Arno Mijnten en Convoi Expetional, een hapje en een drankje werd de feestelijke avond afgesloten.

Foto's door Peter Putters