Info

Wil je weten of je concert doorgaat of niet? Kijk dan op dit overzicht.

FLUOR is al ruim 30 jaar het poppodium van Amersfoort en omstreken, met een breed aanbod aan (pop)concerten en danceparty’s op het programma. Daarnaast vind je bij FLUOR popcultuur in de breedste zin van het woord: muzikale films, exposities, cultuureducatie en talentontwikkeling zoals Herman Brood Academie on Tour.

Naast de reguliere programmering is FLUOR beschikbaar voor externe programmering en verhuur aan het bedrijfsleven. FLUOR beschikt over een professionele crew en een compleet licht- en geluidssysteem voor alle typen evenementen. Het podium is gevestigd aan Oliemolenhof 22, vlakbij het Eemplein, en heeft ruime parkeermogelijkheden voor auto en fiets. Het podium is op slechts tien minuten loopafstand van het Centraal Station Amersfoort, en heeft een capaciteit van in totaal 600 personen.

Mindervaliden en zitplekken
FLUOR is ook voor mindervaliden goed bereikbaar. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en er is een invalidentoilet aanwezig. Ook is het mogelijk om als rolstoelgebruiker wat eerder naar binnen te gaan. Voor degene die slecht ter been is, zijn er achter in de zaal ook enkele zitplekken. Aan de zijkant en achterzijde van de zaal zijn banken waarop gezeten kan worden. Deze plaatsen kunnen helaas niet gereserveerd worden, dus kom op tijd. Neem bij verdere vragen over zitmogelijkheden of extra toegankelijkheid contact met ons op via info@fluor033.nl

Doelstelling
Stichting Poppodium FLUOR heeft als doel om de bewoners van Amersfoort en omstreken op een laagdrempelige manier in aanraking te laten komen met (pop)muziek en –cultuur. Alle inkomsten die voortkomen uit ticketverkoop en verhuur worden ingezet om dit doel zo effectief mogelijk te realiseren. FLUOR biedt livemuziek, dance-activiteiten en andere culturele initiatieven. Ook ondersteunt FLUOR culturele activiteiten die door derden worden georganiseerd. FLUOR is een stichting zonder winstoogmerk en heeft een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status.

Bestuur
Stichting Poppodium FLUOR heeft een bestuur, bestaande uit zes onbezoldigd leden:
Bart Huydts - voorzitter
Mark Voorbergen - penningmeester
Maarten Russchen - secretaris
Frank Janssen - algemeen lid
John Burgers - algemeen lid
Inger Blankestijn - algemeen lid
- Jaarrekening 2018
- WNT-verantwoording 2016

Talentontwikkeling
Als hét poppodium van Amersfoort en omstreken voelt FLUOR zich ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van culturele talenten uit de regio. In diverse vormen biedt het podium dan ook culturele en educatieve ondersteuning aan muzikanten en aanstaand professionals die verder willen. 

Zo zijn er de concepten Voorhoede en HBA On Tour, waarbij talentvolle acts een podium krijgen. Ook bij artiestencontest Kei van Amersfoort krijgen lokale, jonge artiesten een podium én professionele begeleiding bij hun carrière. Bands, singer-songwriters en rappers/producers krijgen hier een podium en kansen om zich verder te ontwikkelen. Sinds 2019 organiseert FLUOR samen met Studio-FCG zes maal per jaar Zeven op Zondag, een zondag waarbij regionale artiesten uit alle genres - van klassiek tot heavy metal - een professioneel podium geboden wordt. Ook biedt FLUOR kansen voor artiesten om zich naast muzikaal ook zakelijk te ontwikkelen, middels de succesvolle edities van Club No Man's Land, waarbij muziekprofessionals hun kennis delen over onderwerpen als boekingen, management en het uitbrengen van muziek. Daarnaast heeft FLUOR de ambitie om vanaf 2019 diverse inloopavonden en workshops aan te bieden aan muzikanten en professionals. Ook als samenwerkingspartner, met bijvoorbeeld diverse scholen en Bibliotheek Eemland, draagt FLUOR haar steentje bij aan de ontwikkeling van talenten en het lokale culturele klimaat an sich.

De Nieuwe Stad
FLUOR, voorheen Podium De Kelder, is in de zomer van 2015 verhuisd naar een nieuw pand in het gebied van de voormalige Prodentfabriek, een creatief gebied in Amersfoort met vernieuwers, aanpakkers en veroveraars. Voor meer informatie: www.denieuwestad.nl

Voor routeplanner
Op de Oliemolenhof geldt een shared space-principe; het plein is toegankelijk voor zowel voetgangers, fietsers en – uitsluitend – elektrisch gemotoriseerde voertuigen. Voor elektrische voertuigen biedt de Oliemolenhof de mogelijkheid tot elektrisch laden en kort parkeren middels unieke, in het plein opgaande laadpalen.

Parkeren
Het is mogelijk om betaald te parkeren in de Eempleingarage. 

Vragen
Voor vragen kunt u mailen naar info@fluor033.nl

Algemeen
FLUOR is toegankelijk met een rolstoel, er is een invalidentoilet aanwezig in het café gedeelte. Mocht het café niet open zijn, even aangeven aan het personeel en u krijgt toegang tot het café.

Convenant preventie gehoorschade
FLUOR heeft het convenant preventie gehoorschade ondertekend.

Privacy Statement
FLUOR maakt gebruik van cookies om je beter van dienst te kunnen zijn en om onze website zo goed mogelijk in te kunnen richten. Zie de privacy verklaring voor meer informatie over dit onderwerp.