Michelle David & The Gospel Sessions
vr 20
nov

Michelle David & The Gospel Sessions

Met soul & funk doordrenkte gospel

Entree:

€ 16,00 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

FacebookEvent op Facebook

Michelle David & The Gospel Sessions

Met soul & funk doordrenkte gospel

Michelle David & The Gospel Sessions hebben een goed jaar achter de rug. Na het uitbrengen van hun album, ‘The Gospel Sessions Vol. 3', die genomineerd werd voor een Edison Award, zijn ze gekozen tot album van de maand door de Franse radio FIP, verschenen ze zowel op de Duitse nationale tv als op de Nederlandse nationale tv en zijn ze uitgenodigd om op te treden voor de Koning en Koningin tijdens Bevrijdingsdag.

Reizen zijn van grote invloed op ons allemaal en dit is vooral het geval met Michelle David & The Gospel Sessions. Hun muzikale reis bracht hen naar het Caribisch gebied: reggae / calypso op 'Oh My My', Afrika is terug te horen op 'R'Fissa', dat werd geschreven na hun reis naar Marokko. 'Myshel' en 'You Are' geeft je het gevoel van Nigeriaans Afro Disco en Afro Beat. Het album is tegelijkertijd ook een eerbetoon aan soulmuziek, met invloeden van Northern Soul, Boogaloo, Afro Soul en een combinatie van Chicago en Memphis Soul.

Op persoonlijk vlak kreeg Michelle eerder dit jaar een heftige klap te verwerken: er werd borstkanker gediagnosticeerd. Gelukkig was ze er op tijd bij en heeft ze deze vreselijke ziekte verslagen. De energie die ze uit de muziek haalde om door te gaan is terug te horen in haar teksten. Strijdvaardig, zegevierend en avontuurlijk. Het nieuwe trefwoord voor het album 'Vol. 4' werd Victory! De teksten zijn feestelijk en worden overspoeld met positiviteit. 

Met al deze diepgaande invloeden en gebeurtenissen achter de rug, is dit album het meest kleurrijke en diverse werk dat ze tot nu toe hebben gemaakt. Terwijl ze vasthielden aan hun essentie van authentiek en organisch zijn, was het voor Michelle David & The Gospel Sessions belangrijk om door te groeien en zich verder te ontwikkelen. Met meer snaren, percussie en zelfs analoge synths is Michelle David & The Gospel Sessions uitgegroeid tot een complete band.

'Je goed voelen en jezelf de vrijheid geven om los te laten is zonder twijfel de basis van elk nummer'. De evolutie van Michelle David & The Gospel Sessions is inspirerend, opwindend en levensveranderend. ” - Michelle David

Je vraagt ​​je constant af: 'Wat zullen ze nu bedenken?'

Ook leuk...

tickets