Kenny B
za 14
nov

Kenny B

Surinaams-Nederlandse mix van pop, dancehall en reggae.

Entree:

€ 17 *

Zaal open:

20:00

Aanvang:

20:30

Locatie:

Zaal

Tickets

* excl. €1,50 servicekosten

Kenny B

Surinaams-Nederlandse mix van pop, dancehall en reggae.

Met 28 jaar kwam Kenny B naar Nederland, toch was hij nog steeds in Suriname te vinden vanwege zijn meer dan succesvolle carriere daar. Toch mag Kenny een muzikale laatbloeier genoemd worden. Pas sinds 2006 heeft de muziek zijn volledige aandacht.

Het ging gelijk als een speer en twee van zijn albums werden overzees zelfs tot het beste van dat jaar gekroond. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Leent het Nederlands zich wel voor reggae? Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?”

Kenny B stond al op de radar van Top Notch baas Kees de Koning. Op vakantie in Suriname, was er helemaal geen ontkomen meer aan. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits” Onder de indruk van zijn invalshoeken en de thematiek van de liedjes vroeg De Koning de zanger om een aantal van zijn teksten te vertalen naar het Nederlands. “Zes weken lang hoorde ik niets meer van hem en toen stuurde hij ineens twee gloednieuwe liedjes”.

“Het was een uitdaging”, erkent Kenny. “Nederlands is geen gemakkelijke taal voor muziekteksten. Je zult moeten spelen met klanken en intonaties. Uiteindelijk raakte ik helemaal in de ban en ben ik gek op de nummers.” Ondanks de nieuwe koers is Kenny zijn moedersland niet vergeten. “Nee joh, dit album is absoluut ook voor Suriname. Zij zullen dit zeker diggen. Ik zie het zelf als een mooie toevoeging aan de Surinaamse muziek.”

Support: Gerson Main

Gerson Main is de 9de winnaar van het programma 'De Beste Singer/Songwriter Van Nederland'. Verwacht luchtige liefdesverhaaltjes met humor en fijne deuntjes.
Bekijk hier het filmpje van Gerson Main bij 3fm.

Combiticket

FLUOR verzorgt in samenwerking met De Vereeniging een complete avond uit. Voor €17,50 extra koop je al een combiticket waarmee je voorafgaand aan het concert een heerlijk 3-gangen keuze menu kunt eten (vis, vlees of vega). Restaurant De Vereeniging staat voor lekker, makkelijk en gezond eten en ligt tegenover FLUOR.

tickets